wedstrijdverslagen 1e nationaal

 
21/12/2013 : Achterbroek - Famkes A 2-5
 
Wedstrijd
Deze match wordt een belangrijke match.  Achterbroek staat op drie punten voorsprong.  Bij winst komen we gelijk.
De arbiter van dienst komt niet opdagen en zo wordt er noodgedwongen een gelegenheidsarbiter aangeduid.  Iemand van Achterbroek neemt deze taak op.
Merkem start goed voetballend aan de match. Na 10 min mooie pas van Charlotte naar Laura, die rustig de bal in de kleine hoek trapt. 0-1  Een drietal minuten later een 'lucky' goal.  Sarah past naar Cleo die de bal hoog trapt.  Iedereen denkt dat deze meters boven de deklat gaat maar door de sterke wind blijft deze bal hangen en valt in doel. 0-2. Achterbroek blijft niet bij de pakken zitten en ze komen meer en meer in de match. Merkem blijft proberen en we krijgen nog kansen.  Charlotte stuurt Cleo diep, Cleo past naar Sarah, maar bal gaat nipt naast. Cleo komt enkele minuten later alleen voor doel maar besluit op keepster. Dan nog een actie via Charlotte en Cleo maar ook deze keer niet binnen.  Op het halfuur moet Jozefien een bal juist onder de deklat pakken.  Daarna nog een vrije trap van Achterbroek waarbij we goed wegkomen. Voorzet van Achterbroek, Jozefien slaat de bal weg maar een goed gevolgde speelster trapt binnen. 1-2 5 minuutjes later voorzet van Achterbroek, een geharrewar voor Merkems doel en bal gaat binnen 2-2.  Net voor de rust kan Cleo nog eens alleen doorgaan en komt voor de keepster, maar besluit op de keepster.
 
Na de rust kunnen we reeds na 5 minuten scoren via Laura Delheye. In de tweede helft cre๋ert Merkem minder kansen.  Enkele keren op hoekschop en Laura eens naast.  Mooie bal vanuit de verdediging.  Emma stuurt Cleo door, maar ze wijkt te ver naar buiten met de bal en trapt naast.  Hard schot van Laura, keepster lost de bal en duwt in corner.  Bij de hoekschop mooie kopbal van Cleo en nipt naast. Hoe meer het einde van de match nadert, hoe groter de paniek bij de Famkes. De Famkes brengen minder voetbal en daar maakt Achterbroek wel gebruik van.  Ze komen enkele keren voor doel.  We krijgen nog een poging van Laura, maar keepster duwt bal weg.  Hoekschop voor Merkem.  Eerst gaat de bal tegen de paal maar in de rebound trapt Bieke hard binnen.  In de laatste minuten kan Laura doorgaan vanaf de middellijn.  Ze stevent recht op doel af, trapt de bal in de hoek, paal en binnen.  2-5
 
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Charly Dewitte, Lore Van Exem, Emma Vandevelde, Borteel Hanne, Charlotte Vandevyvere (63' Bieke Deman), Bieke Verstraete, Cleo Mus, Laurence Alderweireldt, Laura Delheye, Sarah Verschaeve
 
niet gespeeld: Annelies Willemyns
 
 
 
Doelpunten:
0-1: 11' Laura Delheye
0-2: 14' Cleo Mus
1-2: 37'
2-2: 41'
2-3: 50' Laura Delheye
2-4: 85' Bieke Deman
2-5: 88' Laura Delheye
 
 
 
Trainer: Benny Jonckheere + Jasmine Vanysacker
 
 
 
Ploegafgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
 
 
Verslag: Martine Van Exem
 
14/12/2013 : Tongeren - Famkes A 2-5
Wedstrijd
In de eerste helft waren er voor beide ploegen kansen.  Merkem één keer alleen op doel en een goeie kopkans ook.  Tongeren lag voortdurend op de loer via hun diepe spits die ook een paar keer op doel heeft besloten.  Merkem bracht wel het betere spel maar uiteindelijk werd er met 0-0 de rust ingegaan.
In de tweede helft is Merkem wat ongeconcentreerder uit de kleedkamer gekomen en in de 50ste minuut kan Tongeren hier reeds gebruik van maken en de 1-0 binnen leggen.  Hierop komt Merkem terug in de match en valt in de 54ste minuut de 1-1 via een knap doelpunt van Cleo op aangeven van Daphné.  Merkem zit op dat moment beter in de wedstrijd maar komt in de 75ste minuut toch terug op achterstand via een goedkoop gefloten penalty.  Merkem brengt nog steeds de betere combinaties maar echt kansen komen er niet.  Het is dan ook via een vrije trap van Charly, die de keepster verrast, dat we terug langszij komen. (80'). 5 minuten later krijgt ook Merkem een compensatypenalty waardoor de 2-3 op het bord staat.  De 3 punten worden dan in de laatste 3 minuten nog veilig gesteld met een kopbaldoelpunt van Laura in de 87ste minuut en in de 90ste minuut Cleo die haar tweede doelpunt maakt na een actie alleen op doel.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Charly Dewitte, Lore Van Exem, Emma Vandevelde, Daphné Vande Putte, Charlotte Vandevyvere, Bieke Verstraete, Cleo Mus, Laurence Alderweireldt, Laura Delheye, Sarah Verschaeve (66' Hanne Borteel)
 
niet gespeeld: Annelies Willemyns
 
 
Doelpunten:
1-0 : 50'
1-1 : 54' Cleo Mus
2-1 : 75'
2-2 : 80' Charly
2-3 : 85' Laurence Alderweireldt
2-4 : 87' Laura Delheye
2-5 : 90' Cleo Mus
 
 
Trainer: Benny Jonckheere + Jasmine Vanysacker
 
 
Ploegafgevaardigde: Stefaan Vandevelde
 
 
Verslag: Jasmine Vanysacker
 
 
24/11/2013 : Famkes Merkem A - Zonhoven 3-1
 
Vooraf
Zonhoven komt op bezoek. Weerom een belangrijke match.  Zonhoven heeft 13 punten, de Famkes 10 punten.  Nog steeds missen we een aantal kernspeelsters zoals Celine Decock, Emma Vandevelde, Lisa Coppein en Sarah Verschaeve wegens blessure.  Rebecca Dierickx blijft ook op de bank wegens een blessure opgelopen in de opwarming.
 
Wedstrijd
Zonhoven begint sterk aan de match, maar de Famkes komen op het kwartier steeds meer en meer in de match. De Famkes proberen, maar komen niet tot scoren toe. Enkele keren in de handen van de keepster en één maal tegen de paal. Goede aanval via Charlotte Vandevyvere op links, doorsteek naar Cleo die de verdedigster probeert te omzeilen maar dit lukt niet. Harde trap van Cleo in de rebound probeert Laurence maar  weer in de handen van de keepster.  Nog een afgeblokt schot van Bieke Verstraete maar we komen niet tot scoren toe.  We gaan rusten met een brilscore.
Nog maar net terug op het veld en Laura Delheye maakt een prachtige goal. De kansen blijven komen aan Merkemse zijde toch moet Jozefien eenmaal redding brengen. Op aangeven van Laura Delheye kan Cleo het tweede doelpunt scoren 2-0.  Enkele minuten later wijst de ref naar de stip. Penalty en binnen 2-1. Mooie actie tussen Bieke Deman en Laura Delheye en de sterk spelende Laura kan haar tweede doelpunt van de match maken. 3-1 Nog een prachtige vrije trap van Charly Dewitte die nipt over vliegt. Merkem houdt verdiend de drie punten aan huis.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Charly Dewitte, Lore Van Exem, Daphné Vande Putte, Charlotte Vandevyvere (72' Annelies Willemyns), Cleo Mus, Laurence Alderweireldt, Bieke Deman, Laura Delheye, Hanne Borteel, Bieke Verstraete
 
niet gespeeld: Rebecca Dierickx
 
Doelpunten:
1-0 : Laura Delheye 50'
2-0: Cleo Mus 65'
2-1: penalty 73'
3-1: Laura Delheye 82'
 
Trainer: Benny Jonckheere + Jasmine Vanysacker
 
Ploegafgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
Verslag: Martine Van Exem
 
16/11/2013 : Moldavo - Famkes Merkem A 3-2
 
 
Vooraf
Deze week gaat de verplaatsing richting Mol.  Beide ploegen staan op 10 punten, dus wordt dit een belangrijke match. De Famkes hebben wel te kampen met een aantal geblesseerden. Emma Vandevelde, Celine Decock, Lisa Coppein en Sarah Verschaeve zijn gekwetst.
 
Wedstrij
De Famkes starten zwak aan de match en er is weinig samenspel te bespeuren.  Dit wordt ook meteen afgestraft.  Al na 3' min redding van de keepster. Na 6 min staat het 1-0 en na 17 min 2-0.  Speelster van Moldavo helemaal vrij op links en schiet mooi binnen. Merkem is precies wakker geschud en ze komen meer en meer in de match en cre๋ren kansen. Laura Delheye mooi afstandsschot die nipt naast gaat.  Voorzet van Cleo naar Laura, deze gaat over. Moldavo blijft echter gevaarlijk en Fientje moet redding brengen. Op het halfuur blijft Bieke Deman storen op de keepster, deze trapt de bal op Bieke en Bieke legt simpel binnen. Laura probeert nog eens met een vrije trap en deze belandt in de handen van de keepster. Net voor de rust, Cleo trapt op keepster, de bal wijkt af via een verdedigster en de goed gevolgde Bieke legt binnen. We gaan rusten met een gelijkstand 2-2.
De Famkes starten de tweede helft met beter voetbal. Mooie vrije trap van Charly, net niet binnen.  Op 63 min wijst de ref naar de stip.  Een lichte fout, de aanvalster maakt er gebruik van en valt. De scheids geeft eerst balvoordeel en wijst dan toch naar de stip. Merkem blijft proberen. Een hoekschop verlengd met het hoofd op de keepster en in de rebound harde trap van Laura in het zijnet.  Enkele minuten later is het terug Laura Delheye die door is, eerst op de keepster die lost en in de rebound op de paal. Een zuivere terugspeelbal naar de keepster, de keepster pakt de bal in haar handen, maar dit wordt niet bestraft met een vrije trap. Jammer.
Weer dit klein tikkeltje geluk bij de afwerking ontbreekt.  In het begin van de match waren de Famkes niet genoeg bij de pinken en Moldavo heeft er gebruik van gemaakt.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Charly Dewitte, Rebecca Dierickx, Lore Van Exem, Daphné Vande Putte, Charlotte Vandevyvere, Cleo Mus, Laurance Alderweireldt, Bieke Deman, Laura Delheye, Hanne Borteel (67' Annelies Willemyns)
Niet gespeeld : Bieke Verstraete
 
Doelpunten:
1-0 : 6'
2-0: 17'
2-1 : 30' Bieke Deman
2-2: 44' Bieke Deman
3-2: 63' penalty
 
Trainer : Benny Jonckheere
 
Ploegafgevaardigde: Martine Van Exem
 
Verslag: Martine Van Exem
 
 
9/11/2013: Famkes Merkem A - Louwel 2-2
 
Vooraf
Het tweede geklasseerde Louwel komt op bezoek.  We moeten de gekwetste Sarah Verschaeve en Lisa Coppein missen. Laura Delheye komt in de plaats.
 
Wedstrijd
We starten meteen vlot aan de wedstrijd. Al na 5 min krijgen we een hoekschop.  Bal naar de tweede lijn en Charly knalt op de keepster. 5 min later mooie aanval vanop links.  Cleo plaatst de bal mooi in de kleine hoek. 1-0 25' Terugspeelbal naar Jozefien.  Deze past in de voeten van een aanvalster van Louwel die de bal simpel kan binnenleggen. 1-1.  Merkem blijft echter aanvallen en kan nog vele kansen versieren.  Celine nipt naast.  Net voor de rust mooie voorzet van Bieke Deman naar Laura Delheye. Bal gaat nipt over.
 
Meteen na de rust, is het terug vooral Merkem die de beste kansen heeft. Vrije trap die in hoekschop wordt verwerkt. Deze hoekschop was echt om stress van te krijgen.  De bal gaat tegen de eerste paal en kaatst terug buiten.  Daarna nog tegen de tweede paal en tot slot van ergernis gaat deze bal nog tegen de deklat. Drie maal paal en nog niet binnen. Merkem blijft echter druk zetten en krijgt nog tal van kansen via Laura Delheye, hoekschop nipt naast. Keepster redt nog eens met de voet en zo meer.  Mooie voorzet van Bieke Deman naar Cleo.  Deze legt mooi achter en Celine trapt. Nipt naast. Bieke Deman door op rechts.  We komen met een drie tegen één situatie. Bieke probeert en de bal belandt in het zijnet. Louwel brengt weinig gevaar in de tweede helft.  Ze komen slechts enkele keren gevaarlijk. Eén speelsters is door en werkt mooi af zonder aarzelen. 1-2.  Dit helemaal tegen het spelbeeld in. 2' min later is Celine door.  Deze keer zeer overtuigd en scoort. 2-2. In de laatste minuten nog een kans voor Celine maar de keepster pakt en het blijft 2-2.
We hebben een zeer sterk aanvallend Merkem gezien op de grasmat dat mooi voetbal bracht. Maar het geluk zat echter niet mee en de twee foutjes werden direct afgestraft.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Daphné Vandeputte, Rebecca Dierickx, Charly Dewitte, Lore Van Exem, Charlotte Vandevyvere, Bieke Deman, Celine Decock, Laurence Alderweireldt, Cleo Mus, Laura Delheye
 
Niet gespeeld : Annelies Willemeyns, Bieke Verstraete, Patricia Vanderbrigghe
 
Doelpunten:
1-0 10' Cleo Mus
1-1 25'
1-2 38 '
2-2 40' Celine Decock
 
Trainer: Benny Jonckheere
 
Ploegafgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
Verslag : Martine Van Exem

6/10/2013 : Famkes Merkem A - Massenhoven 1-5
 
 
Vooraf
Massenhoven komt deze week op bezoek.  Dit wordt zeker geen makkelijke klus.
 
Wedstrijd
Al na 5 min spelen wijst de ref naar de stip.  Een aangeschoten bal tegen de handen.  Deze penalty wordt foutloos omgezet en meteen dienen de Famkes in de achtervolging te gaan.  Na 40  min een fout op de keepster.  Jozefien krijgt een trap op haar tenen en valt.  De scheids laat doorspelen en bal gaat in doel. 0-2.  Enkele minuten later een fout op Cleo Mus die in de rechthoek is.  Cleo blijft recht en zo komen we niet aan een strafschop.  De gekwetste Hanne Borteel wordt vervangen door Charlotte Vandevyvere. We gaan rusten met een 0-2 achterstand wat we zeker niet verdiend hebben.
Na de pauze maakt Celine een fout op de keepster van Massenhoven waardoor ze haar tweede gele kaart krijgt van de match en het veld moet verlaten. Met 10 tegen 11 wordt dit een moeilijk. Een 10-tal minuten later kan Massenhoven uitlopen tot 0-3.  Merkem blijft proberen en het is Bieke Deman die met een hard schot, die afwijkt tegen een verdedigster en via de paal, scoort. 1-3. Fout op Laurence. Sarah neemt de vrijschop maar deze gaat naast.  Laurence dient ook het terrein gekwetst te verlaten en de reservekeepster wordt ingebracht als veldspeelster. Massenhoven kan nog 2 maal scoren en de eindstand wordt 1-5.
Merkem was voetballend gezien zeker niet de mindere ploeg en de 1-5 cijfers zijn absoluut geen correcte weergave van de wedstrijd. Als de Famkes op deze manier verder blijven voetballen zullen ze nog veel punten pakken, zelfs tegen de betere ploegen.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Lisa Coppein (Daphné Vandeputte 62'), Rebecca Dierickx, Charly Dewitte, Lore Van Exem, Hanne Borteel (Charlotte Vandevyvere 33'), Bieke Deman, Sarah Vershaeve, Celine Decock, Laurence Alderweireldt (Vanderbrigghe Patricia 80'), Cleo Mus
 
Doelpunten:
0-1
0-2
0-3
1-3 : Bieke Deman (65')
1-4
1-5
 
 
Trainer: Benny Jonckheere
 
Ploegafgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
Verslag : Martine Van Exem


14/09/2013 : Famkes Merkem A - Club Brugge B 2-6
Vooraf
Deze week komt Brugge op bezoek.  In de voorbereiding hadden we tegen Brugge een schitterende oefenmatch gespeeld en gewonnen met 1-2.  Hopelijk kunnen we dit herhalen al moesten we starten zonder onze verdedigster Emma die gekwetst is.
 
 
Wedstrijd
De Famkes starten goed aan de match en kunnen in de 7 min al eens dreigen. Voorzet van Celine naar Bieke Deman maar deze besluit op keepster. Na 13 min is het wel raak. Laurence stuurt Cleo het straatje in op links en Cleo werkt af. Jammer genoeg kunnen we deze voorsprong niet behouden en na amper enkele minuten scoort Brugge met een hoge bal.  Brugge komt meer in de match en cree๋rt meerdere kansen.  Merkem komt een paar keer goed weg voor doel. We gaan de rust in met een 1-1.
Na de rust is het meteen Brugge die de touwtjes in handen neemt. Na 5 min scoren ze de 1-2 en tien minuutjes later de 1-3. Een voorzet van Cleo naar de vrijstaande Celine die kan binnenkoppen. 2-3 Een minuut later Brugge tegen de deklat en binnen 2-4. Meteen het deksel op de neus. Merkem probeert veel te veel individuele acties en er wordt niet collectief gespeeld. Op het halfuur komt Cleo de rechthoek binnen en probeert zelf af te werken maar besluit op keepster. Laurence moet gekwetst het plein verlaten. Becky probeert uit te verdedigen en schiet keihard tegen een aanvalster.  De bal keert terug en belandt in doel.  2-5 Een fout in de verdediging levert 2-6 op.
Kortom een match om vlug te vergeten. Voetbal is een ploegsport en er moet dan ook collectief gespeeld worden. Volgende week is er een rustdag en hopelijk pakken we de draad terug op.
 
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Lisa Coppein, Rebecca Dierickx, Charly Dewitte, Daphné Vandeputte, Bieke Verstraete ( 67' Lore Van Exem), Bieke Deman, Sarah Vershaeve, Celine Decock, Laurence Alderweireldt (76' Annelies Willemeyns), Cleo Mus
 
 
Doelpunten
1-0 : Cleo Mus (13')
1-1 :17'
1-2 : 50'
1-3: 60'
2-3 : Celine Decock (62')
2-4 : 63'
2-5 : 80'
2-6 : 85'
 
Trainer: Benny Jonckheere
 
 
Ploegafgevaardigde: Inge Ledoux
 
 
Verslag : Martine Van Exem
 
07/09/2013 : Egem - Famkes Merkem A   0-3
 
Vooraf
De verplaatsing richting Egem wordt een moeilijke klus. Het is al jaren geleden dat we drie punten behaalden tegen Egem. We konden deze week niet rekenen op Lisa Coppein en Emma Vandevelde.  Gelukkig konden we beroep dan op Jasmine Vanysacker die de ploeg wou versterken.
 
Wedstrijd
In de eerste helft was het hoofdzakelijk middenveldvoetbal. Beide ploegen konden weinig kansen cree๋ren. In de 25' voorzet van Bieke Deman naar Celine die naast besluit.  Net voor rust zien we wel een mooie actie. Sarah steekt de bal naar Celine die op snelheid voorbij de verdediging loopt en mooi in de hoek kan binnenleggen.  De eerste mooie actie levert meteen een doelpunt op.
 
Na de koffiepauze is het Merkem die sterker uit de kleedkamers komt. Mooie dubbelpass van Sarah en Laurence.  De keepster kan nog net de bal tikken en deze rolt net buiten doel. Op het half uur Bieke Deman komt binnen in de rechthoek, legt de bal naar Cleo maar deze besluit veel te licht.  Merkem creert steeds meer kansen via Sarah en Bieke Deman die iets te lang twijfelt. Celine Decock krijgt de bal ver buiten de carré en neemt de bal op haar sloef die mooi in de rechterbovenhoek binnen gaat. Een bal die niet te pakken was, eerlijk gezegd misschien wel een beetje lucky goal maar des te mooi. Nu staat Charly achter de bal om een vrije schop te nemen en bereikt Laurence die kopt.  Bal net naast. In de volgende fase kan de keepster niet meer bij de bal.  De ingekomen Hanne Borteel loopt naar de bal, de keepster hindert haar duidelijk alhoewel de bal niet meer binnen haar bereik is.  Hanne valt maar de ref wijst niet naar de stip. In de tegenaanval komt Egem nog eens gevaarlijk en schiet de bal tegen de paal en in de rebound gaat de bal over.  Dit is ook de enige keer dat Egem gevaarlijk is.  In de slotminuten kan Sarah doorgaan op links en schuift de bal mooi langs de keepster. 0-3 Een verdiende zege voor de Famkes.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Lore Van Exem, Jasmine Vanysacker (60' Hanne Borteel), Charly Dewitte, Daphné Vandeputte, Bieke Verstraete (50' Rebecca Dierickx), Bieke Deman, Sarah Vershaeve, Celine Decock, Laurence Alderweireldt, Cleo Mus (80' Annelies Willemeyns)
 
Doelpunten
0-1 : Celine Decock (43')
0-2 : Celine Decock (62')
0-3 : Sarah Verschaeve (83')
 
Trainer: Benny Jonckheere
 
Ploegafgevaardigde: Inge Ledoux
 
Verslag : Martine Van Exem
 
 
31/08/2013 : Fames Merkem A - VV Achterbroek 7 - 3
 
 
Vooraf
De start van het nieuwe seizoen begint met de match tegen Achterbroek. Achterbroek was vorig seizoen laatste in de eerste nationale en diende dus te degraderen. Het was dus moeilijk om deze ploeg in te schatten. De aftrap werd gegeven door schepen van Sport Eric Verbeure.
 
Wedstrijd.
De match kende een echte droomstart.  Al na twee minuten stond het 1 - 0. De eerste corner werd getrapt, de bal kwam tegen de paal terecht en in de rebound kon Celine Decochk simpel binnentrappen.  De Famkes vonden meteen de weg richting doel. Na 8 min actie tussen Celine en Sarah. Sarah besluit op de keepster. Na 16 min een prachtige vrije trap van Charly en Celine staat terug op de goede plaats en tikt binnen. Op het halfuur krijgen we een vrije trap tegen.  Becky probeert de bal weg te werken met haar hoofd maar de bal gaat de verkeerde richting uit en komt in eigen doel terecht. Achterbroek  komt beter in de match en in de 35 min gaat een schot rakelings over. We gaan de rust in met een 2-1 voorsprong.
Nog maar net op het plein na de rust, kunnen de Famkes verder uitlopen tot een 3-1 voorsprong. Deze maal zorgt Sarah voor het doelpunt.
Daarna is het opnieuw de beurt aan Celine en komen we op 4-1. Na een fout in het strafschopgebied wijst de ref naar de stip en komen de dames van Achterbroek op 4-2. We zijn nog een goede actie van Annelies die doorgaat op de rechterflank, een dubbelpass met Sarah. Annelies zet voor maar de keepster pakt. Achterbroek krijgt een vrije trap die prachtig binnengaat in de linkerhoek. 4-3. Mooie actie van Charly die Celine bereikt.  Dus zet op haar beurt de bal voor.  Charly mist deze maar de gevolgde Bieke Deman trapt binnen. 5-3. Nu is het terug de beurt aan Celine die koelbloedig de keepster omspeelt en haar vierde van de dag kan binnenleggen. 6-3  In de laatste minuten krijgen wij ook nog een penalty en Sarah legt de bal op de stip. 7-3
 
Conclusie
 
De Famkes behaalden een verdiende zege en hebben zo een goede start genomen.
 
Ploeg
Jozefien Heyte, Lore Van Exem (Annelies Willemeyns), Rebecca Dieryckx, Emma Vandevelde, Charly Dewitte, Lisa Coppein (Bieke Verstraete), Daphné Vandeputte, Cleo Mus (Bieke Deman), Sarah Verschaeve, Céline Decock, Laurence Alderweireldt
 
Doelpunten
1-0 : 2' Decock
2-0: 16' Decock
2-1: 30' own goal
3-1: 46' Verschaeve
4-1: 55' Decock
4-2: 65' penalty
4-3: 70'
5-3: 88' Deman
6-3: Decock
7-3: penalty Verschaeve
Kaarten
Trainer:  Benny Jonckheere
Ploegafgevaardigde:  Inge Ledoux
Verslag: Martine Van Exem
 

 


 

Beker van Belgi๋ – 2e ronde – 24/08/2013

 

DV Famkes Merkem A – SK Staden A : 5 – 1

Vooraf.

Voor beide ploegen was het een eerste optreden in deze editie van de Beker van Belgi๋. Een derby tussen deze twee ploegen is altijd een geladen duel, en nu zeker dat het om plaatsing voor de volgende ronde in de Beker gaat. Merkem A speelt in tweede nationale en Staden A een reeks lager in derde. Bovendien staan bij Staden een paar spelers in de ploeg met een Merkem-verleden, waaronder Bianca in doel, en Laura in de verdediging. Merkem moet een aantal aanpassingen doen wegens ontbreken van paar spelers, maar de kern is ruim genoeg om dit te kunnen opvangen.

Wedstrijd.

Staden speelt in de beginfase goed mee, en het duurt tot de 7e min vooraleer de thuisploeg kan dreigen. Celine Decock is de eerste die dreigt maar haar schot wordt door keeper Bianca gepareerd. Ook Staden is een keer heel gevaarlijk wanneer een bal uit de kluts buitenkant zijnet (winkelhaak) wordt getrapt. Op de 20 e min is het Sarah die een grote kans krijgt, wanneer ze een prachtige voorzet vanop links aangeboden krijgt. Ze werkt in principe niet slecht af, maar weer zit Bianca er sterk tussen om redding te brengen. Net voor het half uur komen we dan toch verdiend op voorsprong via Charly Dewitte : 1-0. Staden blijft stug verdedigen en laat zich zeker niet volledig wegdrummen. Toch kan Merkem kort voor rust nog twee keer fel dreigen. Eerst mist Sarah de 2-0 (net naast) na prachtige actie en voorzet van Laurence. Een minuut later ontfutselt Celine de bal van haar ‘bewaker’ (een speler moest Céline blijkbaar constant volgen, t was zo erg dat ze zelfs synchroon pasjes naar links of rechts zetten…) , zet een rush richting doel op en trapt dan op doel, maar weer ligt de sterkkeepende Bianca in de weg. We gaan rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust is het terug Merkem dat het heft in handen neemt. Eerst wordt een poging van Céline gered, en daarna wordt ze onterecht afgefloten voor offside. In die fase krijgt ze geel voor protest. Na tien min wordt het toch 2-0 wanneer Céline gebruik maakt van mistasten in de bezoekende verdediging en de bal over Bianca in doel stift. Charly mag dan ook nog eens alleen op de keeper afgaan, weliswaar in zuiver buitenspel, maar ze werkt de grote kans niet af. Halfweg de tweede helft komt onverwacht de spanning terug in de match, wanneer Staden een center vanop links geeft. Aan de tweede paal kan de bal totaal vrij worden ingekopt. Lang is de spanning echter niet terug in de match, want nog voor het half uur gaat Sarah door op rechts. Ze wil de bal hard voor doel schuiven. Via Bianca caprioleert de bal omhoog, loopt over de ganse lengte van de deklat en valt aan de tweede paal pardoes voor de voeten van de ingevallen Cleo Mus, die waarschijnlijk het gemakkelijkste doelpunt uit haar carriere kan maken. Nu zie je stilaan de veer bij de bezoekers breken, en wanneer Sarah enig mooi de 4-1, met heel veel gevoel over keeper Bianca, in de verste hoek legt is de match definitief gespeeld. Vijf minuten voor tijd maakt de goed ingevallen Cleo de zege nog iets mooier , wanneer ze koel afwerkt tussen keeper en kleine hoek. Ook Sarah had nog kunnen (en eigenlijk moeten) scoren, wanneer ze alleen doorgaat op de rechterflank. Ze loopt tot dichtbij het doel, en wil dan in de korte hoek binnenknallen, maar mikt staalhard op de paal.

Conclusie.

Een al bij al gemakkelijke zege. Het duurde lang voor de veer bij Staden definitief brak, maar eens de 3-1 op het bord was het voor Merkem een koud kunstje om de match in een definitieve plooi te leggen, met een logische kwalificatie tot gevolg.

Ploeg : Jozefien Heyte, Lore Van Exem, Lisa Coppein, Emma Vandevelde, Daphné Vande Putte, Annelies Wyllemyns, Sarah Verschaeve, Laurence Alderweireldt (Charlotte Vandevyvere), Hanne Borteel (Cleo Mus), Celine Decock, Charly Dewitte.

Niet gespeeld : Bieke Verstraete, Charlene Winne.

Trainers (a.i.) : Bernard Wybaillie en Jasmien Vanysacker

Ploegafgevaardigde : Inge Ledoux

Verslag ; Dirk Dehollander


 
 04/05/2013 : ST Truiden - Famkes Merkem A: 1 - 2
 
Vooraf.
Vandaag wordt de match gespeeld tegen Sint Truiden.  Dit is de de ploeg op plaats 10 en 11 in de rangschikking.  Voor beiden een heel belangrijke match.  De Famkes hebben genoeg met één punt voor het behoud in tweede nationale.  STVV dient te winnen voor het behoud. Dus beide ploegen zijn nogal nerveus voor deze match.
 
Wedstrijd.
De Famkes beginnen vlot aan de match.  Sarah Verschaeve haalt na 10 min de achterlijn maar in plaats van de bal zoals verwacht achteruit te leggen, werkt ze zelf de bal mooi in doel.  Een betere droomstart hadden we niet kunnen bedenken. STVV blijft echter niet bij de pakken zitten en na 25 min een schot nipt over doel.  10 min later is het terug de beurt aan Sarah die alleen doorgaat en de bal mooi naast de keepster in doel trapt. We gaan rusten met een 0 - 2 voorsprong.
 
Na de rust komen de Sint Truidense meisjes meer in het spel, maar het zijn de Famkes die wel de beste kansen cre๋ren.  Bieke Verstraete trapt na 10 min de bal nipt over doel. Enkele minuten later een mooie actie via Laurence - Cleo.  Maar ze blijven echter passen en beiden durven ze niet te trappen en zo gaat deze bal naast. Nu is het de beurt aan Bieke Deman. Een heel mooie actie waarbij ze een drietal verdedigers in de wind zet, maar besluit jammer genoeg naast doel. Nu eens proberen op corner maar Laurence kopt over. Sint Truiden komt nog een paar keer voor doel en Jozefien die in de eerste helft praktisch geen bal hoefde te pakken komt nu 2 maal perfect tussen.  Ze duwt de bal die juist naast de paal gaat nog net in hoekschop.  In de laatste vijf minuten kan St Truiden toch nog scoren maar de match is gespeeld en de Famkes kunnen beginnen vieren.
 
Conclusie.
De Famkes waren de meest gevaarlijke ploeg en hebben het behoud in tweede dubbel en dik verdiend.  En ze hebben zeker de spanning erin gehouden tot de laatste match.....
 
Ploeg.
Heyte Jozefien, Vanhouttte Shana, Dierickx Rebecca, Vandevelde Emma, Dewitte Charly, Verstraete Bieke (80 ' Willemeyns Annelies), Deman Bieke, Vandeputte Daphne, Verschaeve Sarah, Alderweireldt Laurence, Mus Cleo (72 ' Borteel Hanne)
 
Doelpunten.
0 - 1 : 10 ' Sarah Verschaeve
0-2 : 35 ' Sarah verschaeve
1-2 : 88 '
 
Trainer: Luc Vanthomme
 
Ploegafgevaardigde: Martine Van Exem
 
Verslag : Martine Van Exem

 
13/04/2013 : DV Famkes A - Louwel: 3 - 0
 
Vooraf.
Deze week terug een belangrijke match voor het behoud in tweede nationale. Coach Luc kon er deze week niet bij zijn en we konden rekenen op de bereidwilligheid van ere-voorzitter Frank Castelein om de match in goede banen te leiden.
 
Wedstrijd.
De eerste 20 minuten is er weinig te zien.  Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na 20 ' probeert Sarah, maar deze bal gaat naast.  Haar tweede poging wordt gepakt door de keepster. 5 min later is het de buurt aan Bieke Deman die probeert vanuit de tweede lijn, maar ook deze bal gaat naast. De volgende fase gaat de bal voorlangs maar niemand staat op de juiste plaats om deze bal binnen te tikken. De volgende aanval wordt de bal gered op de lijn door een verdedigster. Een hoekschop voor Louwel.  Nu staat Shana op de juiste plaats en ook hier wordt de bal gered op de lijn. Opnieuw de buurt aan de Famkes die het doel blijven bestoken. Ditmaal door Bieke, Cleo en Laurance.  Drie pogingen maar ook hier wordt de bal de 1e maal gered door keepster, die de bal lost en dan twee maal de verdedigsters die in de weg staan.  Merkem zit dicht bij de openingstreffer maar de bal raakt niet in doel. Vrije trap door Becky.  Sarah verlengt met haar hoofd en deze zit binnen.  Eindelijk. 1 - 0.  Een Louwelse verdedigster begaat een fout op Sarah en de ref wijst terecht naar de stip.  Laurence neemt de strafschop en we staan op 2-0.
Na de rust zijn het terug de Famkes die blijven aanvallen.  De sterk spelende Sarah haalt de achterlijn, legt de bal achteruit naar Bieke Deman die bal slecht op haar voet heeft.  De bal rolt verder naar Bieke Verstraete die er net niet voldoende bij kan om te trappen. Louwel komt ook nog een paar keer over maar Fientje pakt.  Bieke Deman kan doorgaan op links richting doel.  Ze aarzelt of ze al dan niet zelf zal trappen.  Ze probeert naar Sarah maar deze kan niet bij de bal. Bieke is hierbij een beetje ontgoochelt en doet een beweging naar de verdedigster van Louwel en pakt hierbij rood.  We moeten met 10 verder. De Famkes blijven echter de baas.  Prachtige doorsteekpas van Laurence naar Sarah die alleen voor de keepster komt. De eerste maal trapt ze op de keepster die de bal lost en de tweede maal is het binnen. 3 - 0.
Sarah die de keepster omspeelt past naar de ingekomen Hanne Borteel maar deze bal gaat naast.
 
 
Conclusie.
Merkem pakt de verdiende zege  en komt op de negende plaats. Er zijn nog twee matchen te spelen. Hopelijk spelen de Famkes verder zoals ze de laatste weken bezig zijn en kunnen we de twee matchen winnend afsluiten.
 
 
Ploeg.
 Heyte Jozefien, Vanhoutte Shana, Dierickx Rebecca, Vandevelde Emma, Dewitte Charly, Verstraete Bieke (87' D'Hulster Leen), Deman Bieke, Vandeputte Daphné, Verschaeve Sarah (88' Willemeyns Annelies), Alderweireldt Laurence, Mus Cleo (78' Borteel Hanne)
 
 
Doelpunten;
1-0 Sarah Verschaeve (32')
2-0 Laurence Alderweireldt, penalty (41')
3-0 Sarah Verschaeve (80')
 
 
Kaarten:
rood : Bieke Deman 67'
 
 
Trainer: Frank Castelein
 
Ploegafgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
Verslag : Martine Van Exem
 

 
 
 
 
23/03/2013: Egem -DV Famkes Merkem A : 1 - 0

Vooraf.
De verplaatsing gaat deze week richting Egem.  Weerom een belangrijke match tegen  Egem die net één plaatsje boven ons geklasseerd staat.  Bij winst kunnen we een plaats stijgen in het klassement.

Wedstrijd.
De match begint met een nogal koude wind.  In de eerste helft is het hoofdzakelijk middenveldvoetbal en is er weinig te zien aan beide zijden. Egem probeert even via corner maar de bal gaat naast.  Sarah kan doorgaan op rechts, voorzet naar Laurence maar de bal gaat hoog over.  Aan beide zijden ook nog enkele corners maar ook deze brengen geen gevaar.

Na de rust is er heel wat meer te zien.  De Famkes spelen aanvallend en Egem komt nog met moeite over de middellijn. De eerste poging van Sarah die voor de keepster komt maar haar schot mist kracht. Tweede maal terug Sarah maar weeral staat de keepster op de verkeerde plaats. Nu volgt een mooie kans.  Laurence trapt op de keepster maar deze kan de bal niet houden, dan is het de beurt aan Sarah en Cleo dan terug Laurence maar nu heeft de keepster toch nog de bal te pakken. Egem komt nog een keer voor doel maar deze bal gaat van zeer dicht keihard over.  Enkele minuten later vrije trap van Sarah, maar deze gaat over.  Voorzet via rechts, Laurence kan loeihard trappen vanuit de 16 m maar de keepster duwt deze bal nog net in corner.  De Famkes blijven proberen maar de tijd tikt verder. Egem komt nog in de 87 ' aanzetten met een aanval en kan scoren.

Conclusie.
Een puike prestatie van de Famkes.  Jammer genoeg liet de ref iets te lang verder spelen en konden we de drie punten niet aan huis houden.  Volgende week de inhaalmatch tegen Egem.

Ploeg.
Heyte Jozefien, Vanhoutte Shana, Dierickx Rebecca, Vandevelde Emma, Dewitte Charly, Delheye Laura (70' Deman Bieke), Mus Cleo, Alderweireldt Laurence, Verstraete Bieke, Verschaeve Sarah, Van de Putte Daphne
niet gespeeld : Willemeyns Annelies

Doelpunten.

Kaarten.

Trainer : Luc Vanthomme

PloegafgevaardigdeDanny Vanhoutte

Verslag: 
Martine Van Exem16/03/2013: DV Famkes Merkem A - Eendracht Aalst : 1 - 1


Vooraf.
Deze week krijgen we bezoek van de dames van Aalst.  Vrijdag eerst nog alle hens aan dek om wat sneeuw te ruimen zodat de match kan gespeeld worden.  De heenmatch hadden we verloren in Aalst met 4-0.  De laatste weken zijn we goed bezig dus hopen we hier op beter. De match start zonder de gekwetste Bieke Deman en Bieke Verstraete start aan de match.

Wedstrijd.
De Famkes tonen direct dat we er klaar voor zijn.  Al na twee minuten kan Sarah de score openen en staan we op voorsprong 1-0.  Een betere droomstart konden we niet bedenken.  De Famkes hebben windvoordeel en zitten goed in de match.  Na 20 min prachtige doorsteek van Laurence, Sarah dit net het buitenspel ontwijkt komt alleen voor de keepster en probeert deze met een lobbal te verslaan maar de bal gaat nipt naast.  In de eerste helft is Aalst geen enkele keer gevaarlijk.
Na de rust komen de speelsters van Aalst beter voetballend op het veld.  Echte kansen krijgen ze echter niet.  Door het goede storen en de vechtlust van onze speelsters  maken we het de speelsters van het tweede geklasseerde Aalst echt moeilijk. Ze proberen eens van ver maar deze bal gaat naast. Cleo gaat alleen op de keepster af maar besluit op deze. We krijgen nog enkele hoekschoppen maar ook deze zorgen niet voor een tweede doelpunt.  De match loopt stilaan ten einde maar de ref laat nog enkele minuten doorspelen. Zoals we al meerdere keren meegemaakt hebben dit seizoen kan Aalst nog scoren na een geharrewar voor doel en we eindigen zeer ongelukkig met een drawn 1-1.

Conclusie.
Een puike prestatie van de Famkes.  Jammer genoeg liet de ref iets te lang verder spelen en konden we de drie punten niet aan huis houden.  Volgende week de inhaalmatch tegen Egem.

Ploeg.
Heyte Jozefien, Vanhoutte Shana, Dierickx Rebecca, Vandevelde Emma, Dewitte Charly, Willemeyns Annelies, Mus Cleo, Alderweireldt Laurence Verstraete Bieke (Hanne Borteel), Verschaeve Sarah, Van de Putte Daphne
niet gespeeld : Annelies Verstraete

Doelpunten.
1-0 : Sarah Verschaeve (2')
1-1 : Aalst 93'

Kaarten.
Geel :
Trainer.
Luc Vanthomme

Ploegafgevaardigde.
Danny Vanhoutte

Verslag.
Martine Van Exem

09/03/2013: Zonhoven - DV Famkes Merkem A :  0 - 4

Vooraf.
Deze week gaat de verplaatsing richting Zonhoven.  Voor beide ploegen een zeer belangrijke wedstrijd, aangezien we samen op de gedeelde voorlaatste plaats stonden.  Dit was dus een zespuntenmatch en zeer belangrijk voor het behoud in tweede nationale.  Vorige week werd er een sterke match gespeeld van de Famkes. Hopelijk kunnen we dit deze week verderzetten.

Wedstrijd.
De Famkes starten gemotiveerd aan de wedstrijd en dit was dan ook meteen te zien. Na 10 min een mooie assist van Laurence en Sarah legt de bal binnen. Weeral een mooie actie, pas van Bieke naar Sarah die de bal doorsteekt naar Cleo, maar haar trap gaat over.  Enkele minuten later.  Uitworp op links.  Bieke legt de bal af naar Cleo die op doel trapt.  Haar schot heeft weinig kracht, maar toch rolt deze bal binnen.  Deze keer is het geluk aan onze zijde en onze Famkes staan al vlug op een 0-2 voorsprong.  De Famkes blijven het doel bekogelen.  Mooi schot van Charly vanuit de tweede lijn, maar keepster redt. Op het halfuur weeral een mooie kans, Sarah brengt de bal voor doel. Cleo trapt, daarna Daphné en voor de derde maal Sarah, maar deze bal gaat naast. Net voor de rust krijgen we een vrije trap. Sarah neemt plaats achter de bal.  Vorige week trapte ze een mooie op de paal maar deze week een perfecte trap.  De bal zoeft in doel naast de paal.  Mooier kon niet.  We mogen gaan rusten met een mooie 0-3.
Na de rust gaan we op hetzelfde elan verder.  De Famkes brengen mooi voetbal en combineren goed. De aanvallende speelsters hebben elkaar duidelijk gevonden.  Sarah steekt de bal naar Bieke Deman, maar deze besluit op de keepster. 5 min later is het de beurt aan Cleo maar weeral staat de keepster op de juiste plaats.  Enkele minuten later is het terug Cleo die voor de keepster komt. Cleo omspeelt de keepster en scoort.  De coach vervangt de licht geblesseerde Laurence door Bieke Verstraete en Daphne maakt plaats voor Hanne.  Weeral een mooie combinatie tusen Sarah en Cleo, maar Cleo besluit over. De rechterflank gaat door.  De ver uitgekomen keepster neemt zowel bal als speelster mee en wordt voor deze fout bestraft met een gele kaart. Mooie hoekschop naar Bieke Verstraete die mooi komt ingelopen.  Haar kopbal belandt echter tegen de paal.  In de laatste minuut is het de buurt aan Hanne die met een mooi strak schot uitpakt, maar deze gaat over de kruising.

Conclusie.
De Famkes pakken hierbij een zeer verdiende zege die ze te danken hebben aan hun inzet en het mooie voetbal die ze brachten.  Zonhoven was geen enkele keer gevaarlijk en kwam niet in de match. Proficiat aan alle speelsters. De Famkes klimmen door deze zege naar de 8 plaats in de rangschikking.

Ploeg.
Heyte Jozefien, Vanhoutte Shana, Dierickx Rebecca, Vandevelde Emma, Dewitte Charly, Willemeyns Annelies, Mus Cleo, Alderweireldt Laurence (69' Verstraete Bieke), Verschaeve Sarah, Deman Bieke, Van de Putte Daphne (73' Borteel Hanne)

Doelpunten.
10'  0-1  Sarah
20'  0-2  Cleo
44'  0-3  Sarah
60'  0-4  Cleo

Trainer.
Luc Vanthomme

Ploegafgevaardigde.
Martine Van Exem

Verslag.
Martine Van Exem

02/03/2013: DV Famkes Merkem A – Standard B : 2 – 2

Vooraf.
Een moeilijke match voor onze A-ploeg tegen leider Standard. In de heenmatch werd met 4-0 verloren, en dus gezien het klassement iets halen van punten zou een half mirakel zijn. Het leuke aan voetbal is wel dat elke match nog altijd moet gespeeld worden en dat er soms eens een verrassing uit de bus valt.

Wedstrijd.

In het begin leek het alsof Merkem niet wou meedoen. Standard sneed overal door als door boter, en na drie minuten al komt de snelle openingstreffer voor de bezoekers. Evenveel minuten later wordt de 0-2 tegen de touwen geknikt na een goed genomen corner. Onze Famkes duidelijk niet bij de les in deze beginfase en meteen dubbele achterstand na amper 6 minuten. Als neutraal supporter denk je dan… wedstrijd gespeeld want het is toch tenslotte leider Standard waar je al 2 goals tegen in het krijt staat. Maar niets was minder waar. Merkem reageerde en wel met een grote kans voor Sarah, die knap het straatje werd ingestuurd door Bieke. Sarah”s poging werd echter door de keeper gered. Even later mag Merkem een vrije trap nemen op een niet onaardige afstand. Diezelfde Sarah trapt de bal staalhard via de buitenkant verste paal buiten. Jammer dat hier niet de aansluitingstreffer viel. Merkem herstelt meer en meer het evenwicht in die eerste helft, en het is dan ook geen verrassing als toch plots de aansluitingsgoal valt. Bieke is attent op een slechte pass in de Luikse verdediging en gaat richting keeper. Ze omspeelt de doelvrouw en trapt dan op doel. Via rechterpaal naar linkerpaal overschrijdt de bal uiteindelijk de doellijn : 1-2. Met die stand halen we ook de rust. In tegenstelling tot de eerste helft komen onze Famkes nu wel sterk uit de kleedkamer en nemen het spel in handen.  Intussen is Leen kort na rust Annelies komen vervangen op het middenveld.  Merkem probeert met veel wilskracht de gelijkmaker te scoren en grote kansen krijgt het hiervoor niet. Wel zoeft een nieuwe vrije trap van Sarah een kleine meter naast doel. Standard bakt er in de tweede helft niet veel meer van, of kwam het door de sterkte van onze ploeg.. wie zal het zeggen. Het zou zaak zijn om die ene kans die ongetwijfeld nog zou komen, af te werken wilde men nog iets uit de brand slepen. Twintig minuten voor tijd wordt Bieke Verstraete dan nog in de strijd gegooid ten nadele van Emma, en schuift Leen een rijtje achteruit. In het slotkwartier krijgen ze dan ook die ene kans. Bieke Deman lokt op een slimme wijze een vrije trap uit bij de cornervlag. De bal wordt voor doel gebracht waar Bieke Deman op doel trapt. De bal blijft dicht bij de doellijn liggen en Laurence is er als de kippen bij om de bal hoog in het dak van het doel te knallen : 2-2. Een enorme ontlading na deze oververdiende gelijkmaker, want wie de eerste tien minuten van de match gezien had kon nooit geloven dat dit scenario zich nog zou voltrekken.

Conclusie.
Een dramatische start voor de Famkes want al na 6 minuten leek de match verloren. Veel wilskracht en een over-mijn-lijk-mentaliteit deden de match kantelen en bezorgden onze meisjes een oververdiend punt. Nog zeven dergelijke prestaties en het komt goed!

Ploeg :
Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick,  Emma Vandevelde (69’ Bieke Verstraete), Annelies Willemyns (52’ Leen D’hulster), Daphné Vande Putte, Charly Dewitte, Laurence Alderweireldt, Sarah Verschaeve, Bieke Deman, Cleo Mus.

Doelpunten :

1e helft : 1-2 Bieke Deman
2e helft : 2-2 Laurence Alderweireldt

Trainer: Luc Vanthomme

Ploegafgevaardigde :  Danny Vanhoutte  

Verslag : Dirk Dehollander


02/02/2013  DV Famkes Merkem A - Sibret 3-0
 
Inleiding :
De eerste match na een lange winterstop is tegen Sibret die laatst geklasseerd staat.  Bij winst kunnen we een goede zaak doen en kunnen we terug aansluiten in het klassement.  Deze week kunnen we niet rekenen op Daphné Van De Putte die aan de kant moet blijven wegens schorsing.
 
Wedstrijd :
Een betere droomstart kunnen we niet bedenken.  Al na 2' kan Cleo het openingsdoelpunt maken.  De Famkes zitten meteen goed in de match.  Na 13' prachtige doorsteek van Cleo naar Bieke.  Bieke gaat alleen op de keepster maar deze pakt de bal. Op het kwartier krijgen we een hoekschop.  Deze wordt getrapt door Charly.  De bal komt terug bij Charly die nogmaals voorzet en Laurence legt de bal binnen. Sibret komt een paar keer over maar zonder echt gevaar.  De eerste bal gaat naast en daaropvolgend gaat een vrijschop over doel.
 
In de tweede helft wordt Laura Delheye ingebracht in plaats van Bieke Verstraete.  De pas ingekomen Laura trapt op doel, maar de keepster duwt deze bal in hoekschop. Daarna een voorzet van Charly en Laura besluit op de deklat. De moegestreden Hanne wordt vervangen door Sarah. Een doorgebroken speelster van Sibret wordt neergehaald.  De ref twijfelt of de fout net buiten of binnen het strafschopsgebied gebeurde en wijst tenslotte naar de stip. Gelukkig gaat deze penalty naast.  Want een 2-1 stand konden we wel missen.  Merkem antwoord met een aantal mooie acties via Bieke Deman en Annelies Willemyns. Laurence kan de bal op de sloef nemen maar ook deze gaat nipt naast. Sarah probeert ook nog enkele keren met een schot, maar krijgt de bal niet tussen de palen. Vrije trap van Laurence gaat over.  In de laatste minuten kan Bieke doorbreken en gaat vlot voorbij  de keepster.  De verdedigster van Sibret of Bieke legt de bal binnen. Wie van de twee heeft weinig belang, het resultaat telt.  Merkem kan afsluiten met een mooie 3-0 eindzege.
 
Merkem heeft de drie punten binnen en door het verlies van Wezemaal kan Merkem een plaats opschuiven in de rangschikking en komt het op de gedeelde 9e plaats.  De Famkes A hebben alweer twee weken rust en de eerstvolgende match gaat richting Moldavo.
 
Ploeg :
Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde, Annelies Willemyns, Charly Dewitte, Bieke Verstraete (63 ‘ Laura Delheye), Laurence Alderweireldt, Hanne Borteel (70’ Sarah Verschaeve), Bieke Deman, Cleo Mus.
 
Doelpunten :
Eerste helft : 1-0 Cleo Mus (2'); 2-0 Laurence Alderweireldt (15')
Tweede helft : 3-0 Bieke Deman (88')
 
Trainer : Luc Vanthomme
 
Ploegafgevaardigde : Danny Vanhoutte
 
Verslag: Martine Van Exem
 
 
 
22/12/2012  DV Famkes Merkem A – STVV B  3 – 6
 
Inleiding:
Een heel belangrijke match voor onze A ploeg, gezien de plaats in het klassement en het feit dat STVV slechts 1 punt meer telde voor aanvang van de match. Bij winst kan dus over STVV gesprongen worden. Voor deze match kan de trainer geen beroep doen op de geelgeschorste Daphné Vande Putte en Annelies Willemyns . Bieke Verstraete en Laura Delheye nemen hun plaats in.
 
Wedstrijd:
Merkem begint al meteen met een eerste kans. Sarah kan aanleggen in de grote rechthoek maar ziet haar poging met de voet gestopt door de keeper. Sarah kan de bal nog recuperen maar Hanne kan aan de tweede paal net niet bij haar voorzet. Bij een corner in minuut zes moesten we normaal een penalty gekregen hebben. De doelvrouw van STVV duwt in die fase Bieke Verstraete met beide handen omver. Jammer dat de arbiter dit niet had opgemerkt. Wanneer STVV na 12 min voor de eerste keer een vlote aanval over links doet, staan ze plots op 0-1. De goeie center wordt voor doel goed verlengd en onze dames zijn op achtervolgen aangewezen. De gelijkmaker laat niet lang op zich wachten. Na 19 min mag Merkem een corner trappen. Die wordt door Laurence voorlangs gekopt, maar Laura kan de bal nog oppikken en lepelt de bal subtiel naar Cleo voor doel, die de keeper in 2 x kan verslaan met de tip van de schoen: 1-1. Diezelfde Cleo krijgt nog een mogelijkheid wanneer Sarah diep wordt gestuurd, en de bal mooi aflegt voor Cleo. Deze kapt haar tegenstander uit en trapt op doel. De keeper kan de bal in twee tijden klemmen. Op het half uur mag Laurence vanop zo”n 25 m recht voor doel een vrije trap nemen. Ze plaatst de bal met veel kracht en effect in de rechterbovenhoek. De keeper heeft geen reactie op die prachtige trap en het staat dus 2-1. Op slag van rust hadden onze Famkes de voorsprong nog kunnen uitbreiden , maar Hanne kan de bal die in het slijk was blijven steken, spijtig genoeg niet in doel verlengen. We gaan rusten met een 2-1stand.
 
De tweede helft begint echt dramatisch voor Merkem. In amper tien minuten moeten er vier goals geslikt worden, en dat kwam niet door de sterkte van STVV maar spijtig genoeg door enkele foutjes van onze doelvrouw. In plaats van een mooie 2-1 stand kijken we na tien minuten tegen een 2-5 achterstand aan. Merkem probeert er ondanks die stand toch nog het beste van te maken, maar slikt halfweg de helft nog een zesde goal. Een lange bal uit de verdediging wordt doorgekopt en zet zo een speler alleen voor onze keeper. Ze lobt onze keeper maar de bal valt in eerste instantie stil in het slijk. De spits is echter attenter en is eerst bij de bal om die in doel te verlengen. Op het half uur wordt de pil een klein beetje verzacht wanneer Laurence een corner van Charly binnenkopt en zo met haar tweede van de middag de score op 3-6 brengt. Merkem is in de slotfase nog iets dreigender, maar slaagt er niet meer in te scoren en loopt zo een zware thuisnederlaag op.
 
Conclusie: Wie de match niet gezien heeft, zou denken dat STVV zoveel sterker was, maar dit was niet waar. Merkem was minstens de evenknie maar werd door enkele individuele fouten in het verlies geduwd, en op dit niveau wordt dit natuurlijk cash betaald.
 
Ploeg :
Charlene Winne, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde, Charly Dewitte, Bieke Verstraete (75 ‘ Daphné Dehollander), Laura Delheye (75’ Leen D’hulster), Laurence Alderweireldt, Hanne Borteel (67’ Bieke Deman), Sarah Verschaeve, Cleo Mus.
 
Doelpunten :
Eerste helft : 1-1 Cleo Mus; 2-1 Laurence Alderweireldt
Tweede helft : 3-6 Laurence
 
Trainer : Luc Vanthomme
 
Ploegafgevaardigde : Danny Vanhoutte
 
Verslag: Dirk Dehollander
 
 
 
 
15/12/2012  2e nationale dames DV FAMKES MERKEM – Zulte Waregem 1 - 1
 
Inleiding:
De eerste match in de terugronde van de competitie. De heenmatch hadden we gewonnen met een 0 – 2.
 
Eerste helft:
De eerste helft was er veel middenhelftvoetbal te zien zonder veel doelgevaar aan beide zijden. In de 30’ min kon Laurence een schot in de handen van de keepster versieren en in de 37’ moest Charlene eens goed tussenkomen. Veel meer valt er niet te vertellen van de eerste speelhelft.
 
Tweede helft:
10 min in de tweede helft komen we goed weg op een corner van Zulte. In de 20’ wordt Becky op het verkeerde been gezet. De aanvalster gaat door en werkt mooi af in de hoek. 0-1 In de 30’ corner voor de Famkes. Een Zultse verdedigster helpt ons en kopt de bal in eigen doel. 1 -1. Merkem gelooft er weer in en begint meer en meer in de match te komen. Mooie actie op links. Pas naar Bieke Verstraete, mooi afstandsschot maar de keepster staat in de weg. Enkele minuten later is Bieke Deman aan de beurt, maar deze besluit naast. Sarah brengt de bal voorlangs tot bij Cleo maar ook dit maal 2 keer op de keepster. Enkele minuten later voorzet van Sarah die het hoofd van Laurence bereikt, maar ook net naast. De Famkes komen meer en meer in de match en hebben nog tal van kansjes maar de bal wil maar niet over de doellijn. Charlene komt nog even mooi tussen en redt de bal in de kleine hoek. In de laatste minuut nog een mooie aanval via Bieke Deman die de bal naar Sarah doorsteekt die op haar beurt teruglegt naar Bieke Verstraete die uitpakt met een strak schot. Keepster lost de bal nog even, maar niemand staat op de goede plaats om de bal binnen te duwen.
 
Thuisploeg:
Charlene Winne, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde, Charly Dewitte, Daphné Vandeputte (45’ Bieke Verstraete), Cleo Mus, Sarah Verschaeve, Annelies Willemeyns, Laurence Alderweireldt, Hanne Borteel (75’ Bieke Deman).
 
Trainer(s): Luc Vanthomme

Afgevaardigde: Danny Vanhoutte
 
Doelpunten:
20 ‘ 0-1
30’ 1-1 own goal
 
Kaarten:
Geel: Sheryl Merchiers (Zulte-Waregem) 20 ‘
Daphné Vandeputte 35’
Rood
Athina Vercraemer (Zulte-Waregem) 85’
 
Verslag: Martine Van Exem


17/11/2012 Tweede nationale dames WEZEMAAL - DV FAMKES MERKEM 4-2

Inleiding:

Dit weekend gaat de verplaatsing naar Wezemaal. Wezemaal staat op drie punten achter ons.  Dus een belangrijke match.  In de bekerwedstrijd tegen Wezemaal behaalden we vlot drie punten, dus een fluitje van een cent dachten we.  We moeten de match starten zonder de zieke Rebecca Dierickx.

Eerste helft:

Al in de eerste 5’ min krijgen we een prachtkans.  Eerst een schot van Bieke Deman die net niet binnen gaat.  In de rebound kan Daphné keihard trappen, maar de doelpaal staat in de weg.  Daarna is het Laurence die nu de bal krijgt, maar deze kopt naast.  Voor de rest hebben we in de eerste helft niet veel meer gezien wat op mooi voetbal lijkt.  In de 20 min krijgen we echter wel een tegendoelpunt en staat het 1 – 0.  Met deze stand gaan we ook rusten.

Tweede helft:

Coach Luc sleutelt wat aan de ploeg en we gaan meer aanvallend spelen.  Verdedigster Shana maakt plaats voor de aanvallende Sarah.  Een goede zet zo blijkt.  Al na 3 min kan Cleo scoren.  2 minuten later is Laurence aan de buurt via een prachtige solo en staat het op 1-2.  Er wordt weer iets minder gevoetbald.  We blijven wel meest in balbezit maar zorgen niet meer voor gevaar. Toch is het Wezemaal die weer kan scoren.  Na 14 min komen ze eens op de andere speelhelft en met een schot vanuit de tweede lijn gaat de bal keihard binnen via de paal. 2 -2  Enige tijd later wordt er een terugspeelbal gegeven naar de keepster maar te licht.  De speelster van Wezemaal profiteert hiervan en kan zo makkelijk de 3 – 2 scoren. Eventjes later een prachtige voorzet van Sarah. Cleo kan keihard schieten. Maar de keepster kan de bal nog redden met haar hand en slaat deze bal uit doel.  In de laatste minuten komen de speelsters van Wezemaal nog éénmaal over en weeral is het raak.  De Famkes gaan teleurgesteld terug naar huis. Sibret wint dan ook nog tegen Zonhoven en zo komen de Famkes op de gedeelde laatste plaats. Volgende week mogen de Famkes een week rusten en op 1 december is het bekermatch tegen Sinaai.

 Thuisploeg:

Charlene Winne, Shana Vanhoutte (45’ Sarah Verschaeve), Annelies Willemeyns, Emma Vandevelde, Charly Dewitte, Hanne Borteel, Cleo Mus, Daphné Vandeputte, Bieke Verstraete (72 ‘Delphine Lins), Bieke Deman, Laurence Alderweireldt

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde:
 Martine Van Exem

Doelpunten:

Strafschoppen:

Kaarten:  

Verslag: Martine Van Exem


 

 

03/11/2012 Tweede nationale dames DV FAMKES MERKEM – EGEM 0 – 0

Inleiding:

Een belangrijke match tegen Egem die slecht 1 puntje meer behaalde dan Merkem en 1 plaats voor ons staat in het klassement. 

 

Eerste helft:

Na 5’ pas van Sarah naar Hanne, maar Egem werkt in corner. Charly neemt de corner die verlengd wordt met het hoofd, maar Egem kan gemakkelijke deze bal wegwerken. Egem op de counter, maar Emma kan de bal van de lijn halen. Nu volgt er een hele reeks kansen van Merkem.  Een eerste maal via een vrije trap van Charly en Bieke.  Daarna een mooie actie via Sarah en Cleo maar ook zonder resultaat. Merkem verdient nu wel een doelpuntje. Cleo gaat drie man voorbij maar de bal gaat naast doel. Daarna nog een mooie hoekschop van Charly, maar Laurence kopt op de daklat. Merkem blijft drukken en is duidelijk op zoek naar een doelpunt.  Egem probeert ook nog eens met een schot op doel, maar Jozefien duwt deze in corner. We gaan rusten met een brilscore.

 

Tweede helft:

In de tweede helft wordt het moeilijker.  Egem komt steeds meer in balbezit en de Famkes zijn een beetje het noorden kwijt. Nu is het meer en meer Egem die het spelbeeld bepaald en ook zij komen enkele malen goed voor doel.  Doch slagen ze er niet in om te scoren. Merkem probeert nog enkele keren maar ook zonder gevaar.  De eindstand blijft 0-0.  Op basis van beide speelhelften een terechte uitslag. 

 

 Thuisploeg:

Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde, Charly Dewitte, Hanne Borteel (68’ Annelies Willemeyns), Cleo Mus, Daphné Vandeputte, Bieke Verstraete, Sarah Verschaeve, Laurence Alderweireldt

 

Niet gespeeld :

Annelies Verstraete, Marlies Heughebaert

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde:
Danny Vanhoutte

Doelpunten:

Strafschoppen:

Kaarten:  

Verslag: Martine Van Exem
31/10/2012: 1/16e  finales Beker van Belgi๋

DV Famkes Merkem – Rapid Wezemaal : 3 – 0

Vooraf.

In de vorige ronde werd de kwalificatie afgedwongen na een bloedstollende penaltyreeks van maar liefst 34 strafschoppen (17 per ploeg !).  Dit keer hoopte men dat het binnen de 90 minuten kon beslecht worden. Met Wezemaal troffen onze Famkes een reeksgenoot uit 2e nationale Dames, een ploeg die iets lager geklasseerd stond.

Wedstrijd.

Merkem nam direct het initiatief , maar het was wel wachten tot de 11e min vooraleer er een eerste echte dreiging kwam, maar het waren er dan wel 3 na elkaar. Vooreerst wordt een poging van Laurence (na knappe diepe bal van Bieke Deman) door de keeper gered. Iets later ziet Hanne Borteel haar schot een meter naast doel gaan, en tenslotte ziet Bieke Deman na knappe solo haar schot in corner verwerkt. Evenwel , drie minuten later is het toch bingo ! Daphné Vande Putte recupereert een bal op het middenveld, Bieke Verstraete neemt over en steekt de bal in één tijd naar Laurance, die dit keer de bal heel subtiel naast de keeper in doel tikt : 1-0. Vijf minuten later krijgen onze Famkes een terechte strafschop. Laurence wordt onderuit gehaald in de 16, en voor Daphné Vande Putte is het een koud kunstje om de elfmeter in de linkerhoek binnen te trappen : 2-0. Merkem op rozen dus.. en ook de hoeveelheid kansen vermindert hierdoor wat. Merkem blijft wel duidelijk baas, en Wezemaal geraakt bijna niet aan ons doel. We noteren voor rust wel nog 2 dreigingen van de thuisploeg. Een schot van Bieke Verstraete gaat een metertje naast. Charly mag tien minuten voor rust nog een vrije trap vanop links nemen. De keeper is wat onzeker en duwt de bal over doel in corner.  We gaan rusten met een verdiende 2-0 voorsprong. De tweede helft begint met 3 x de hardwerkende Cleo die voor dreiging zorgt. Eerst zet ze zelf een solo op, komt de grote rechthoek in maar trapt dan recht op de keeper. Vervolgens een vlotte aanval via Bieke V naar Bieke D. en die levert een perfecte voorzet af voor doel. De controle van Cleo is iets minder en daardoor kan de keeper de bal oprapen. Tenslotte een vlotte aanval over de linkerkant, waarbij Hanne de bal meegeeft aan Cleo, maar nu weet de keeper weer redding te brengen. Wezemaal slaagt er wel nog altijd niet in om echt dreigend te zijn.  Het is echter Bieke Deman die halfweg de 2e helft weer een schietkans krijgt, maar deze keer brengt de keeper met de voeten redding. Wanneer Daphné Dehollander kort voor het half uur snel inwerpt naar Laura, kan deze een goeie voorzet afgeven. Cleo stuit echter opnieuw twee keer op de sterkkeepende doelvrouw van de bezoekers. Intussen heeft Wezemaal ook eens kunnen dreigen bij een hoekschop. De bal bleef even voor doel hangen, maar valt gelukkig voor de goeie voeten, zodat er kan ontzet worden.  Twee minuten later weer Bieke Deman twee maal aan het kanon. De eerste poging met links wordt met de voet gered, en bij de herneming door Bieke met rechts is de keeper net tijdig rechtgekropen om de bal uit haar doel te zweven. Het zat Bieke dus echt niet mee.  Ook een vlotte aanval, gevolgd door een dubbelpass Charlotte-Cleo- Charlotte levert geen goal op, want het schot van Charlotte mist het kader. Zeven minuten voor tijd valt de 3e verdiende goal dan toch. Bieke Deman speelt zichzelf centraal voor doel vrij, en trapt dan alle frustratie in haar schot weg. De bal zoeft over de grijparmen van de keeper in het dak van het doel : 3-0. In de laatste minuten kan Wezemaal ook een keer dreigen, maar een voorzet vanop links wordt dan nog een meter naast getrapt.

Conclusie.

Merkem won verdiend deze wedstrijd met niet eens overdreven cijfers. Zonder de sterkkeepende doelvrouw van Wezemaal was de score zeker hoger opgelopen. Onze Famkes mogen zich opmaken voor de 1/8e finales die plaatsvinden op 1 december 2012. Het wordt een lastige trip naar het Waasland om er de Sinaai Girls (1e nationale)  partij te geven.

Ploeg :  Charlene Winne, Shana Vanhoutte, Emma Vandevelde, Rebecca Dierick, Charly Dewitte, Bieke Verstraete ( 75’ Charlotte Vandevyvere), Daphné Vande Putte, Laurence Alderweireldt (64’ Laura Delheye), Hanne Borteel ( 70’ Daphné Dehollander), Cleo Mus, Bieke Deman.

Niet gespeeld : Jozefien Heyte

Doelpunten :

1e helft : 1-0 Laurence Alderweireldt,  2-0 Daphné Vande Putte (pen.)

2e helft : 3-0 Bieke Deman

Trainer :   Luc Vanthomme

Ploegafgevaardigde :  Danny Vanhoutte27/10/12 Tweede nationale dames, AALST - DV FAMKES MERKEM A  4 - 0

Inleiding:

 

Eerste helft:

Al na 5’  is het even bibberen aan het Merkems doel. Maar keepster tikt nog net uit doel. Na 10’ een knappe voorzet van Laurence maar Daphné kan niet bij de bal. Daarna een schot van Aalst vanuit de tweede lijn en deze zit binnen.  1-0 Merkem blijft kansen cre๋ren via Cleo en een vrije trap van Charly maar de bal gaat niet binnen. Na 20’ terug een schot van Aalst vanuit de tweede linie en terug binnen. 2–0  en zo valt ook het derde doelpunt van Aalst. 3-0.

Merkem blijft proberen via Hanne die doorbreekt op de flank.  Voorzet naar Laurence maar kan niet scoren. Daarna nog een mooie redding van Kimberly en we gaan rusten met 3-0.

 

Tweede helft:

Na 5’ bal een bal tegen de deklat van Aalst. De merkemse meisjes blijven steeds proberen via Daphné, Laurence en Cleo maar we krijgen het verdiend doelpunt niet. De aanvallers van Aalst zijn wel doeltreffender en scoren nog hun vierde doelpunt. Daarna nog een mooie actie.  Laurence naar Cleo maar de keepster redt met de voet.

Aalst is een sterk voetballende ploeg en hun keepster deed zeker een paar prachtige reddingen.

 

Thuisploeg:

Kimberly Dedeyster, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde (62’ Leen D’Hulster), Charly Dewitte,  Annelies Willemeyns, Daphné Vandeputte, Hanne Borteel, Cleo Mus, Bieke Verstraete (62‘ Sofie Verdonck), Laurence Alderweireldt

 

Niet gespeeld: Jozefien Heyte

Trainer(s): Luc Vanthomme

Afgevaardigde: Danny Vanhoutte

Doelpunten:

Strafschoppen:

Kaarten:  

Verslag: Martine Van Exem
 

 

 

13/10/2012 Tweede nationale dames DV FAMKES MERKEM – ZONHOVEN 4 - 4

 Eerste helft:

De match kent een vlotte start en na 10’ kan Sarah Verschaeve scoren. Zonhoven blijft niet bij de pakken zitten, maar onze keepster kan hun eerste kans uit doel weren.  Kort erna een botsbal die over de keepster botst, tegen de deklat en Shana kan de bal nog redden op de lijn. Na 27 ‘krijgen we een penalty.  Laurence trapt maar de Zonhoovse keepster pakt de bal. Enkele minuten later een mooie voorzet van Laurence maar Sarah krijgt de bal niet genoeg onder controle en de keepster pakt. We gaan rusten met 1 - 0

 

Tweede helft:

De tweede helft wordt gestart zonder Rebecca die gekwetst aan de zijlijn blijft.

Nog maar net op het plein en Cleo kan  voorbij de verdediging komen en legt mooi binnen.

2-0.  Na 5’ hoekschop, maar de kopbal van Laurence gaat naast. Nu een hoekschop aan de andere kant. Een speelster staat helemaal vrij en hoeft maar simpel binnen te koppen. Zonhoven krijgt nieuwe moed en enkele minuten later kunnen ze terug scoren. 2-2  Het belooft een spannende match te worden. Terug hoekschop aan Merkemse zijde, de bal komt in de tweede lijn en Delphine neemt de bal op de slof en trapt hard binnen. 3-2 Een mooie doorsteekbal van Sarah naar Cleo, maar de bal gaat te ver van haar voet en keepster hoeft de bal maar op te rapen. Merkem blijft druk zetten en gaat meer en meer in de aanval.  Mooie aanval, maar ze blijven de bal maar rondspelen en niemand durft op doel te trappen en bal gaat naast. Cleo krijgt nog een unieke kans maar ook deze bal gaat nipt naast. Derde keer goede keer en dit is hier ook het geval.  Een vlugge uitworp naar Laurence.  Deze legt de bal mooi af naar Cleo die nu wel scoort.  Een veilige 4-2.  De speelsters van Zonhoven geven nogal kritiek op de scheids waarop hij reageert met 2 x 2 gele kaarten zodat we nog met 11 tegen 9 spelen.  Nu is de match gespeeld denken we.  De speelsters van Zonhoven zijn nijdig en reageren fel. Een speelster die helemaal alleen staat, kan een schot geven vanuit de tweede lijn en deze gaat binnen. We krijgen nog een mooie kans via Bieke maar ook dit  levert niets op.  In de 91 ‘ krijgt Zonhoven een vrije trap en deze gaat binnen. 4 – 4

Een enorme klap voor de Famkes die weeral in de laatste minuten punten laat liggen. Op basis van de gekregen kansen is dit zeker een onterechte uitslag.

 

 Thuisploeg:

Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick (46’ Delphine Lins), Emma Vandevelde, Charly Dewitte,  Annelies Willemeyns, Cleo Mus, Bieke Verstraete (78 ‘ Sofie Verdonck), Sarah Verschaeve, Laurence Alderweireldt, Bieke Deman ( 73’ Hanne Borteel)

Trainer(s): Luc Vanthomme

Afgevaardigde: Danny Vanhoutte

Doelpunten:

Strafschoppen:

Kaarten:  2 x geel en 2 x rood voor Zonhoven

Verslag: Martine Van Exem6/10/2012 Tweede nationale dames

Standard Femina de Liége -  DV FAMKES MERKEM 4-0

Inleiding:

Vandaag trokken we met de bus naar Standard De Liége. Een lange busrit en geen gemakkelijke tegenstander stond ons te wachten. Standard verloor enkel van Louwel en staat zo aan de top van het klassement.  

Eerste helft:

De eerste 20” van de match is het nog wat zoeken. Beide ploegen zetten druk en kijken wat de kat uit de boom. Na 20’ lukt het Standard om door de verdediging te stoten en scoren ze de 1-0. Merkem laat zich niet doen en 5 minuten laten komt er een kans voor ons. Sara zet voor, maar Cleo kan niet afmaken. Er volgt een corner, maar de keeper pakt. In de 26” schiet standard nog eens op doel, maar de bal gaat naast. 1 minuut later hetzelfde scenario, maar dit keer pakt Jozefien de bal. In de 28” kan Daphne op doel schieten, maar de keepster van Standard vangt de bal. Veel gebeurt er niet meer in de eerste helft, in de 36’ kan Jozefien nog een doelpunt voorkomen. We gaan de rust in met een puntje achterstand.  

Tweede helft:

De tweede helft komt op gang en na 2 minuten is er al een doelkans voor Merkem. Charly geeft de corner voor doel, Laurence kopt, maar de keepster slaat hem weg, er is wat rommeling voor het doel en de bal wordt op de lijn weggeschoten door een speelster van standard. In de 55’ kan standard op doel schieten van buiten de care, mooi schot, maar de bal gaat naast. In de 61” minuut lukt het wel en standard maakt de 2-0. In de 72” kan Merkem nog eens druk zetten.  Sara steekt de bal door naar Cleo, maar Cleo schiet op de keepster. In de 75’ is Standard weer aan de beurt en daaruit volgt dan ook de 3-0.  Er komt nog een kans voor Merkem in de 80”. Cleo schiet van buiten de 16 op doel, maar de keepster pakt. In de slotminuten kan Standard nog de 4-0 eindstand op het bord zetten.

Thuisploeg:

Jozefien Heyte, Rebecca Dierick, Sara Verschaeve, Shana Vanhoutte, Charly Dewitte (Lisa Lappon), Laurence Alderweireldt, Bieke Verstraete, Cleo Mus, Daphne Vandeputte, Annelies Willemyns (Lisa David),  Emma Vandevelde,  

Niet gespeeld : Charlene Winne

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde:
Danny Vanhoutte

Doelpunten:

 

Strafschoppen:

Kaarten:

Verslag: Inge Ledoux29/09/2012 Tweede nationale dames  DV FAMKES MERKEM – MOLDAVO 5 - 1

Inleiding:

De dames van Mol komen bij ons op bezoek. Moldavo had nog geen punten kunnen behalen in hun eerste matchen.

 

Eerste helft:

De coach had vrijdag geoefend op corners en na 3’ konden de Famkes eens tonen hoe goed ze de les hadden begrepen. Charly trapt de corner en ja, zoals ze gisteren geoefend hadden mooi binnengelegd door Sarah.  Op het kwartier een snelle inworp naar Sarah, die doorgaat op links, de bal aflegt en Cleo trapt binnen. 2’ later Verre pas door Laurence vanuit het middenveld en Sarah werkt de tweede van haar match binnen.  De kansen blijven aan merkemse kant komen.  Na 28 ‘ voorzet van Laurence en Cleo trapt hard tegen paal en binnen.  Net voor de rest een herhaling, nu zet Cleo voor en Laurence trapt binnen.  Met een geruststellende 5 – 0 kunnen de Famkes gaan rusten.

 

Tweede helft:

De dames van Moldavo blijven na de rust wel iets proberen.  Al na 2 ‘ kunnen ze scoren 5 – 1

Moldavo krijgt een vrije trap maar de bal gaat loeihard tegen de deklat.  Moldavo probeert toch goed rond te tikken maar ze komen voor de rest van de match niet echt gevaarlijk. De Famkes kunnen nog enkele kansen versieren maar het resulteert niet meer in doelpunten.  De keepster Jozefien pakt nog een hard schot.

De match was reeds gespeeld in de eerste helft.

 

Thuisploeg:

Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick  Emma Vandevelde, Charly Dewitte (80’ Marlies Heughebaert),  Daphné Vandeputte (75’ Annelies Willemeyns), Cleo Mus (78’ Hanne Borteel), Bieke Verstraete, Sarah Verschaeve, Laurence Alderweireldt, Bieke Deman

 

Niet gespeeld : Kimberly Dedeyster

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde:
Danny Vanhoutte

Doelpunten:

1-0         3’ Sarah Verschaeve

2-0         15’ Cleo Mus

3-0         17’ Sarah Verschaeve

4-0         28’ Cleo Mus

5-0         44’ Laurence Alderweireldt

5-1    47’

Strafschoppen:

Kaarten:

Geel : Cleo Mus

Verslag: Martine Van Exem

 

 

 22/09/2012 Tweede nationale dames SIBRET  -  DV FAMKES MERKEM  2-2

Inleiding:

Deze week gaat de verplaatsing naar het verre Sibret. 

 

Eerste helft:

Al na 5’ krijgt Merkem een vrije trap.  Becky neemt deze vrije trap en de bal gaat richting Sarah aan de tweede paal, maar gaat nipt naast. Direct erna doorsteekbal van Hanne, Sarah gaat alleen op de keepster maar de bal is net iets te ver van haar voet en de keepster pakt.  In het halfuur nog twee kansen van Cleo maar ook Cleo komt niet tot scoren. Sibret kan ook nog een kansje versieren net voor de rust via een vrije trap maar ook hier gaat de bal over.

 

Tweede helft:

10’ na de rust steekt Laurence de bal door vanuit het middenveld naar Cleo en deze keer is het wel raak.  0 – 1 voor Merkem.  Maar Sibret reageert gevat.  1 min later kunnen ook zij scoren en staan de bordjes weer gelijk. Merkem die al veel kansen kon cre๋ren blijft niet bij de pakken zitten en blijft drukken. In de 66’ komt er een voorzet van Shana en in de rebound kan Shana zelf binnenschieten.  De verdiende 1 – 2 .  Merkem blijft steeds verder proberen om uit te lopen maar kan niet scoren.  Het eindsignaal is in zicht maar blijkbaar verliest de scheids de tijd uit het oog en blijft maar doorspelen.  In de 95 min kan Sibret tegenscoren via buitenspel.  Net na het doelpunt fluit de arbiter af. 2 – 2. Toch een serieuze ontgoocheling bij de dames van Merkem.

 

 Thuisploeg:

Kimberly Dedeyster, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick (70’ Annelies Willemeyns), Emma Vandevelde, Charly Dewitte,  Daphné Vandeputte, Cleo Mus, Bieke Verstraete, Sarah Verschaeve (80’ Annelies Verstraete), Laurence Alderweireldt, Hanne Borteel  

 

Niet gespeeld : Jozefien Heyte

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde:
Inge Ledoux

Doelpunten:

0-1 58 ‘ Cleo Mus

1 – 1 59’

1 – 2 66’ Shana Vanhoutte

2 – 2 95’

Strafschoppen:

Kaarten:

Geel : Daphné Vandeputte

Verslag: Martine Van Exem

 

 08/09/2012 Tweede nationale dames DV FAMKES MERKEM – K MASSENHOVEN VC  2-3

Inleiding:

De tweede competitiematch was tegen Massenhoven.  Deze ploeg eindigde vorig seizoen één plaatsje voor ons, dus een niet te onderschatten tegenstander.

 

Eerste helft:

Na 5’ kwamen we al goed weg toen een schot van de tegenstander in het zijnet belandde.  Na 20’ een mooie doorsteek van Cleo naar Sarah, maar Sarah besluit op de keepster.  Na 40’ actie van Cleo. Gaat recht op keepster af en schiet mooi binnen.  Massenhoven blijft aandringen op de gelijkmaker, maar de kopbal gaat net naast doel.

 

Tweede helft:

5’ min na rust is het toch even bibberen aan Merkemse zijde. Hoekschop van Massenhoven, bal komt tegen de onderkant van de deklat maar het geluk zit aan onze kant en ze botst terug op het veld. Massenhoven blijft druk zetten en na 10’ min komt de gelijkmaker.  Ze blijven doorgaan en na 15 ‘ komen ze op voorsprong 1-2.  Merkem beseft dat ze actie moeten ondernemen en dat doen ze ook.  De coach brengt aanvallende krachten op het plein en achteraan wordt er man tegen man gespeeld. Sarah en Cleo komen een drietal keer voor doel maar de keepster staat steeds op de juiste plaats.  Daphné krijgt de bal op de sloef na voorzet van rechts.  Bal zoeft over.  Merkem blijft druk zetten en versiert enkele hoekschoppen.  Zoals het spreekwoord zegt " derde keer, goede keer”, is dit ook hier van toepassing.  Bij de derde corner staat Laurence op de goede plaats en kopt mooi binnen. 2-2

Daarna volgt nog een vrije trap van Charly, maar weeral redt de keepster en kan deze de bal nog net over de deklat duwen.  In de tegenaanval komt een speelster van Massenhoven alleen op doel af, maar nu is het onze doelvrouw die de netten leeg houdt.  De match kan alle kanten uit en beide ploegen blijven druk zetten.  Net voor affluiten kan Massenhoven nog één maal scoren.  De teleurstelling is toch wel groot na deze match.

Volgende week is er geen kompetitiewedstrijd.  Op 29 september gaat de verplaatsing naar het verre Sibret.

 

Thuisploeg:

Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Emma Vandevelde (77’ Kelly Phlyppo), Charly Dewitte,  Daphné Vandeputte, Cleo Mus, Bieke Verstraete (77 ‘ Leen D’Hulster), Sarah Verschaeve, Laurence Alderweireldt, Hanne Borteel  

Niet gespeeld : Charlene Winne
 
Trainer(s): Luc Vanthomme
Afgevaardigde: Danny Vanhoutte

Doelpunten:

1 – 0 40 ‘ Cleo Mus

1 – 1 55’

1 – 2 60’

2 – 2 80’ Laurence Alderweireldt

2 – 3 90’

Strafschoppen:

Kaarten:

Verslag: Martine Van Exem

 


01/09/2012 Tweede nationale dames ZULTE WAREGEM B - DV FAMKES MERKEM 0-2
 
Inleiding:
De eerste competitiematch was tegen Zulte Waregem, waar we mochten spelen op een mooi groot kunstgrasveld. We hoopten erop dat onze conditie de 90 minuten voetballen zouden aankunnen. Door de samensmelting van Zulte- Waregem met Davo Waregem wisten we niet goed wat we van deze ploeg konden verwachten. We starten onze eerste compititiewedstrijd met volle goesting en enkele enthousiaste supporters!!

 

Eerste helft:
De speelsters konden spelen op een mooi terrein met kunstgras. Na 7’ was het al even bibberen toen een bal van Zulte-Waregem tegen de paal botste. Merkem bleef echter niet bij de pakken zitten en Laurence kon na 10’ op doel trappen. Na 15’ werd er een fout begaan op de doorgebroken Sarah Verschaeve. De verdedigster begaat een lichte fout en de ref wees naar de stip. Mooi en diplomatisch binnengetrapt door Laurence. Na 22’ vrije trap van Charly, verlengd met het hoofd door Laurence maar te licht. Kort voor de rust kregen we de kans om verder uit te lopen. Sarah gaat mooi de keepster voorbij, maar haar schot wordt nog van de lijn gehaald door een verdedigster van Zulte Waregem. Met een 0-1 voorsprong gaan we rusten.

 

Tweede helft:

10 min in de tweede helft is er geharrewar voor het doel, mooi schot van Bieke Verstraete, maar keepster redt met de voet. Via rechts kan Cleo een strak schot geven maar keepster stond terug op de juiste plaats. Na 25 ‘ mooie actie. Becky die mee kwam naar voor kon net niet scoren. Zulte-Waregem beseft dat de tijd dringt en zet meer druk. Ze kwamen meer voor het Merkemse doel maar konden niet scoren. In de tweede helft worden nog enkele wissels doorgevoerd. Bieke wordt vervangen door Leen, Hanne als tweede vervangen door Lisa David. En als laatste mag Annelies Willemyns nog wat in de spits in de weg gaan lopen in plaats van Sara V. Cleo wacht tot in de blessuretijd om ons te verlossen van de zenuwen. Ze scoort op een mooie doorsteekpas van Laurence. We zijn met z’n allen uitzinnig wanneer de ref affluit!! Want we moeten toegeven dat niemand had verwacht dat we 3 punten zouden pakken op Zulte – Waregem!!! En dit in de eerste echte competiematch van het seizoen!

Bravo Famkes en dank u voor dit mooie begin van het seizoen! Petje af!

 

Commentaar:
De Famkes starten het seizoen goed met een eerste overwinning op Zulte Waregem! Dit brengt ons in het klassement op een 5de plaats, daar de andere ploegen meer doelpunten konden maken! Een goed begin en doe zo verder!

 

Trainer(s): Luc Vanthomme


Afgevaardigde: Martine Van Exem
Doelpunten:   
15 ‘ Laurence Alderweireldt, 91’ Cleo Mus
Strafschoppen:
Kaarten:
Geel: Daphné Vandeputte (48’)

Kelly Decubber (65’) (Zulte-Waregem)

Athina Vercraemer (67’) (Zulte-Waregem)

Rood:

Verslag: Martine Van Exem

 
 
25/08/2012 Tweede nationale dames  FC FEMINA BRAINE - DV FAMKES MERKEM 0-0, PEN 13 – 14
Inleiding:
Een paar bereidwillige chauffeurs brachten 14 Famkes naar Braine-le-Comte, om het plaatselijke Fémina Braine partij te geven in de 2e ronde van de Beker van Belgi๋. Braine had in de eerste ronde het Oostvlaamse Merelbeke (1e provinciale) geklopt met 2-0. Merkem was nog vrij in die eerste ronde en mocht dus nu proberen om voorbij Braine naar de 1/16 finales te gaan. De wedstrijd werd geleid door een vrouwelijke scheidsrechter.

 

 

Eerste helft:
Al in de eerste seconden werden onze Famkes wakker geschud door een scherpe aanval door het centrum. Gelukkig werd er niet goed afgewerkt, maar het was meteen duidelijk dat het geen gezondheidswandeling zou worden. De eerste minuten waren bij Merkem wat aarzelend, maar na 8 minuten kregen we een eerste grote kans. Cleo werd perfect het straatje ingestuurd en kan alleen op doel afgaan. In plaats van zelf af te werken, legt ze opzij naar Sarah, maar haar schot wordt door de keeper in hoekschop gered. Merkem neemt nu meer en meer het heft in handen en dat resulteert in een vijftal mogelijkheden halfweg de eerste helft. Het begint met een vrije trap vanop rechts, waar Sarah maar nipt niet bij kon aan de 2e paal. Diezelfde Sarah trapt vervolgens een metertje naast vanuit de tweede lijn. Wanneer Charly even later een vrije trap mag nemen vanop links, is het Bieke Verstraete die maar net te laat komt om binnen te koppen. De bal ging trouwens ook maar nipt naast. Een bal van Cleo wordt vervolgens van de lijn gewerkt, en een dropshot van Laurence van net buiten de grote rechthoek zeilt ook maar een halve meter over doel. Je ziet, kansen genoeg, maar de bal wil er maar niet in. De grootste kans komt dan nog vlak voor de rust. Sarah gaat op wandel op de rechterflank. Ze snijdt knap de rechthoek binnen, en legt de bal dan panklaar voor Cleo aan de tweede paal (in de kleine rechthoek), maar ongelukkig genoeg trapt ze de bal nog naast. Zo gaan we de rust in met een 0-0 stand, maar gezien de vele kansen hadden we altijd op voorsprong moeten staan.

 

Tweede helft:
Na de pauze moeten de Famkes het tegen de strakke wind proberen om toch maar het laken naar zich toe te trekken. Al in de 4e min valt een nieuwe grote kans te noteren. Een afgeblokte bal belandt bij Cleo. die hard overtrapt. .Het lijkt stilaan of de doelen in Braine behekst zijn, want op het kwartier zit het weer niet mee. Een geharrewar voor doel brengt plots Bieke in een kansrijke positie. Haar harde knal ketst echter weer af op een speler net voor de lijn, en dus weer geen doelpunt. En Braine..? Die beperken zich vooral (noodgedwongen?) tot verdedigen en loeren op de counter. Het is hierbij vooral opletten voor die 2 spitsen, want die waren zeker niet van de traagste en konden toch tegen een balletje trappen. Gelukkig werden ze op één van die zeldzame counters (onterecht...) afgevlagd, of we hadden nog het deksel op de spreekwoordelijke neus kunnen krijgen. Voor de rest had doelvrouw Jozefien gerust de zaterdageditie van Het Laatste Nieuws kunnen lezen. Even voor het halfuur kwam Annelies Verstraete de moegestreden Charlotte vervangen, en een paar minuten later kwam Daphné Dehollander op het veld voor de lichtjes zieke Laurence. Tussendoor had Cleo nog eens de rechterbovenhoek geviseerd maar opnieuw bokst de keeper de bal uit haar doel. De laatste dreiging van de match komt van de voet van Charly. Ze mag nog eens een vrije trap nemen vanop de linkerflank. Ze viseert de rechterwinkelhaak, maar in twee tijden kan de keeper terug redding brengen.

De match eindigt zo met een brilscore, en zo moeten strafschoppen uitsluitsel brengen over de kwalificatie voor de volgende ronde. En of we strafschoppen gezien hebben...je mag gerust zijn. Het begon al goed voor Merkem, want de tweede speelster van Braine trapt binnen bereik van keeper Jozefien die de bal over haar doel bokst. We houden die voorsprong tot de vijfde en laatste strafschop maar dan wordt de penalty van Hanne gered, en is alles te herdoen. Bij strafschop tien schiet de thuiskeeper naast, en wordt de strafschop van onze keeper gered. De elfde van Braine gaat over doel, maar ook nu wordt de strafschop van Annelies gered. Zo zijn alle 11 de spelers aan de beurt geweest, en beginnen we aan ronde 2, toch wel een vrij uniek gegeven, lijkt me. Er wordt nu niet meer gemist tot penalty 17, en dan trappen ze bij Braine nog maar eens over doel. Het is dan uiteindelijk Daphné Dehollander die haar kans waagt om de beslissende penalty binnen te trappen , en ze doet dit met glans zodat de Famkes de 1/16 finales bereiken en mogen uitkijken naar een misschien nieuwe spectaculaire plaatsing voor de volgende ronde.

 

Commentaar:
Dit was dus allesbehalve een gezondheidsuitstapje. De match had al tijdens de wedstrijd moeten beslist zijn in het voordeel van Merkem, maar uiteindelijk moest een bloedstollende strafschoppenreeks beslissen over plaatsing voor de volgende ronde. Gelukkig trokken onze meisjes bij deze loterij aan het langste eind. Misschien hebben ze zelfs geschiedenis geschreven, want zijn er al ooit eens 17 strafschoppen per ploeg nodig geweest om een winnaar aan te duiden...?

 

Thuisploeg:
Jozefien Heyte, Shana Vanhoutte, Rebecca Dierick, Charly Dewitte, Bieke Verstraete, Daphné Vande Putte, Hanne Borteel, Charlotte Vandevyvere ( 74 ' Annelies Verstraete), Laurence Alderweireldt ( 78 ' Daphné Dehollander) , Sarah Verschaeve, Cleo Mus.

Niet gespeeld : Charlene Winne (reservekeeper)

 

Trainer(s):  Luc Vanthomme
 
Afgevaardigde:  
Stefaan Vandevelde         

Strafschoppen: 13-14

Kaarten: Geel: 

                    Rood:

Verslag:  Dirk Dehollander