wedstrijdverslagen 3e nationaal

 

14/09/2013 : Havinnes – DV Famkes Merkem B : 8 – 2

Vooraf.

Amper 4 maanden geleden moesten we al eens naar Havinnes, dit op de slotspeeldag van vorig seizoen. Toen gingen we met 4-1 de boot in. Nu hoopten we op beter, al wisten we nog niet echt de sterkte van Havinnes dit jaar in te schatten. Blijkbaar was de ploeg grondig gewijzigd tov vorig jaar, want maar liefst zeven nieuwe speelsters werden aangetrokken.

Wedstrijd.

De eerste minuten waren gelijkopgaand, maar al snel nam de thuisploeg het spel in handen. Nog voor de 10e minuut kwamen we twee keer goed weg met een bal op de paal en een bal net voor de lijn opgeruimd. In het tweede kwartier was het dan toch raak en wel drie keer op korte tijd, waardoor Havinnes al snel op rozen zat. 3-0 na amper 28 minuten. Een paar minuten later wordt Debbie dan eens goed de diepte ingestuurd. Ze wordt redelijk hard neergehaald, en de thuisspeelster komt er hier goedkoop met geel vanaf. Laatste man zijn en doorgebroken speler neerhalen is normaal altijd rood. Al tweede keer dit seizoen dat dit niet correct bestraft wordt. Bij de vrije trap hieruit volgend gaat Delphine achter de bal staan en krult de bal heerlijk in de verste winkelhaak binnen : 3-1. Opnieuw hoop ,denk je dan, maar nog voor de rust worden veel te gemakkelijk drie goals toegestaan. Ruststand bijgevolg 6-1 en match uiteraard verloren.

In de tweede helft kunnen ze alleen nog proberen er het beste van te maken, en nog binnen de openingsminuut wordt zowaar een tweede goal gescoord. Debbie kan op doel gaan, omspeelt de keeper en knalt de 6-2 hard in het dak van het doel. Ook Hanne Borteel probeert het nog eens met een actie gevolgd door trap in de korte hoek, maar de keeper gaat goed plat. Merkem speelt nu wel veel beter en Havinnes heeft het nu wat lastiger. Dat resulteert ook in veel bitsiger spel en levert de thuisploeg op korte tijd drie gele kaarten op. Ook Merkem deelt in de kaarten, want ook Daphné en Delphine krijgen voor betrekkelijk lichte overtredingen het geel kartonnetje onder de neus geduwd. Uit de vrije trap, volgend op de gele kaart van Delphine, scoort Havinnes dan de 7-2 en kort voor tijd maken ze ook nog de 8-2 als de bal wat snelheid verliest door het water op het veld en Charlene mede hierdoor te laat op de bal is. Ook Debbie krijgt nog geel voor onnodig voor de bal blijven staan bij een vrije trap.

Conclusie.

Een slechte eerste helft zorgde ervoor dat de wedstrijd al voor de rust verloren was. Er dient wel gezegd dat Havinnes zeker een sterkere ploeg heeft dan vorig jaar en goed combinatievoetbal bracht, maar mits we voor de rust gespeeld hadden zoals in de tweede helft, was de score zeker nooit zo hoog opgelopen.

Ploeg : Charlene Winne – Leen D'hulster, Joyce Blomme, Hanne Nuytten, Daphné Dehollander (60' Nestorien Perneel)- Delphine Lins, Laura Delheye, Charlotte Vandevyvere, Hanne Borteel, Debbie Decoene, Lien Alleman.

Doelpunten :

Eerste helft : 3-1 Delphine Lins

Tweede helft : 6-2 Debbie Decoene

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde : Yves Decoene

Verslag : Dirk Dehollander

31/08/2013 : Ruddervoorde – Famkes Merkem B : 5 – 5

Vooraf.

Voor hun eerste match moest onze ploeg van 3e nationale op bezoek bij promovendus Ruddervoorde. Geen gemakkelijke opdracht, want deze ploeg speelde vorig seizoen zonder verliesmatch op één been kampioen, en wist zich in het tussenseizoen nog met enkele Club Brugge-speelsters te versterken. Een verraderlijke opdracht dus en een groot vraagteken voor de match.

Wedstrijd.

Ruddervoorde komt al na 3 min voor de eerste keer aan het venster piepen. Hun spits is alleen door, omspeelt Charlene, maar moet hierbij te ver uitwijken en weg grote kans. Het antwoord komt één minuut later al. Debbie opent prachtig op Hanne op de linkerflank. Deze gaat op doel, en trapt op doel. De keeper redt met de voet, maar de goedgevolgde Laura trapt simpel de 0-1 binnen. Drie minuten later had het altijd 0-2 moeten zijn. Charlotte prachtig door de buitenspelval geloodst, trapt eerst op de keeper, en trapt dan de rebound onbegrijpelijk voor een leeg doel naast. Ook Debbie trapt nog eens gevaarlijk vanuit een scherpe hoek, maar de keeper redt alweer sterk, en eveneens op een goeie vrije trap van Delphine Caron is ze alert om de bal uit de korte hoek te ranselen. Na twintig min moet ook Charlene vol aan de bak om een tegengoal te vermijden, maar één min later kunnen onze meisjes toch de score verdubbelen. Hanne loopt nog maar eens de linkerflank af, schakelt haar man uit, en wandelt langs de doellijn waarna ze de bal prachtig in de loop van Charlotte legt, die vervolgens de 0-2 gekruist binnentrapt. Op het half uur wordt het nog leuker wanneer Laura de buitenspel knap omzeilt en alleen op doel mag afgaan. Ze plaatst de bal prachtig in de verste hoek en het staat zowaar 0-3 na een half uur. En dan denk je : match gespeeld.. maar niks was minder waar ! Als Lisa balverlies lijdt, kan een thuisspeler op Charlene afgaan. Deze redt nog eerst, maar de rebound rolt toch tergend traag in doel: 1-3. Vijf minuten voor de rust wordt het dan zelfs 2-3 wanneer Daphné te kort terugspeelt naar de keeper en de thuisspits er als de kippen bij is om de aansluitingstreffer op het bord te zetten. Dan hoop je de rust alsnog te halen met een kleine voorsprong maar ook dat lukt niet, want op slag van rust knalt Ruddervoorde de gelijkmaker tegen de netten. Zo gaan we onverwacht nog met een gelijke stand de rust in.

Merkem herpakt zich na de rust en de eerste dreiging komt van Debbie die doorgaat op rechts en vanuit een heel scherpe hoek op doel knalt. De keeper redt alweer sterk. Vijf min na rust klimmen onze Famkes terug op voorsprong. Debbie wordt nog maar eens gelanceerd. Ze wordt in de grote rechthoek getorpedeerd door de keeper, maar de scheidsrechter laat balvoordeel, omdat Lisa goed gevolgd is om de bal in doel te trappen : 3-4. Na 8 min in de tweede helft is Debbie er weer vandoor. Ze wordt kort voor de rechthoek neergehaald door een thuisverdediger. Die blijft minuten geblesseerd liggen. Hierdoor vergeet de scheidsrechter de verwachte rode kaart te trekken. Meer zelfs , hij laat nadat ze speler voor verzorging naar de zijkant is, het spel gewoon verder gaan, en trekt pas minuten later als ze terug op het veld komt de gele kaart. Totaal niet correct, want een doorgebroken speler neerhalen terwijl je duidelijk de enige en laatste speler bent, heeft maar één sanctie en dat is rood. Rond de 25 e min wordt het dan nog erger voor onze Famkes. Eerst valt de 4-4 en paar minuten later mag Ruddervoorde in duidelijk buitenspel doorgaan en de 5-4 binnentrappen. Wat dan volgt is echt iets als "comedy capers”. Eerst keurt hij de goal goed, dan keurt hij ze af omdat er blijkbaar een gat in de doelnetten is (moet de scheids dit niet zien voor de match…?)en dan keurt hij de goal terug goed. Tot grote frustratie van de spelers. Ook een thuissupporter loopt hierbij het

veld op en dit mag normaal ook niet. Enfin, de match gaat dan uiteindelijk verder en Merkem die in de tweede helft toch de betere ploeg was gaat op zoek naar de gelijkmaker. Hanne Borteel is er nog eens dicht bij als ze op de paal trapt. Ook Charlene moet kort voor tijd nog twee knappe reddingen doen na evenveel corners. Er komen ongeveer 5 min extra tijd (logisch want een van hun spelers was zeker vier minuten blijven liggen voor ze naar de kant kon voor verzorging). Merkem wanhopig op zoek naar de gelijkmaker en een oververdiend punt, en het lijkt op een nederlaag te eindigen. In de laatste minuut krijgen ze nog een vrije trap op iets meer dan 20 m voor doel. Hanne Borteel zet zich achter de bal, en tot ieders verrassing verdwijnt de bal in doel. Vermoedelijk heeft de keeper de bal door het bos van spelers te laat zien komen, en was ze hierdoor te verrast om te reageren. De match eindigt zo op een gelijkspel, na een heel spektakelrijke match.

Conclusie.

De toeschouwers kregen waar voor hun geld en zagen een mooie pot voetbal van de twee kanten. Merkem moest die match altijd gewonnen hebben nadat ze vroeg 0-3 uitliepen . Het siert echter ook de strijdlust van de thuisploeg die er toch voor bleef gaan. Deze ploeg is zeker een aanwinst voor derde nationale en zal nog menig ploeg pijn doen.

Ploeg : Charlene Winne- Lisa David, Hanne Nuytten, Leen D”hulster, Daphné Dehollander – Delphine Caron, Laura Delheye, Charlotte Vandevyvere, Hanne Borteel, Debbie Decoene, Nestorien Perneel. Niet gespeeld : Tamara Fossaert, Femke Swaenepoel.

Doelpunten :

1e helft : 0-1 Laura Delheye; 0-2 Charlotte Vandevyvere; 0-3 Laura Delheye

2e helft : 3-4 Lisa David; 5-5 Hanne Borteel.

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde : Yves Decoene

Verslag : Dirk Dehollander06/04/2013 : Boechoutse VV – DV Famkes Merkem B : 2 – 1
 
Vooraf
In de heenronde werd thuis tegen Boechoutse nipt en onverdiend verloren. Toen hadden we een puntje verdiend, maar konden we de gelijkmaker niet maken. Nu hoopten onze Famkes om beter te doen.
 
Wedstrijd.
De match begint sterk voor onze ploeg, met al in de tweede minuut een goeie opening van Daphné op Sofie. Die is schuin afgezonderd voor doel, maar haar schot wordt in de kleine hoek gered door de keeper. Op de counter wordt onze verdediging genomen in snelheid en wordt de bal gekruist binnengetrapt : 1-0.Merkem gaat op zoek naar de gelijkmaker en is er in de 10e minuut dicht bij. Debbie verovert de bal, en trapt op doel. De keeper kan er nog haar hand tussensteken, en hierdoor belandt de bal op de paal en zo terug het veld in. Net voor de 20 e minuut scoort Merkem dan toch. Een mooie actie die begint bij keeper Charlene, die de bal meegeeft aan Leen. Deze speelt op haar beurt de bal naar Daphné op het middenveld, die op haar beurt de bal perfect in de loop van Debbie steekt . Die gaat alleen op de keeper, omspeelt die en legt de bal in de netten : 1-1.  Een hele mooie goal, over de volledige centrale as van het veld. Sofie zet halfweg de eerste helft  Bieke vrij voor doel. In plaats van af te werken wil ze de bal terugleggen, maar die wordt weggewerkt. Net voor het half uur scoort Boechoutse dan weer en zijn de Famkes terug op achtervolgen aangewezen. Bieke probeert het nog een paar keer van uit de tweede lijn. Twee keer gaat de bal nipt over, de derde keer kan de thuiskeeper de bal met veel geluk redden, en ziet ze de bal nipt naast de goal buitenrollen. In de laatste vijf min voor de rust moet Charlene ook twee reddingen doen. Vooral de eerste redding, een ultieme voetreflex was een sterke redding. De rust wordt bereikt met een 2-1 tussenstand.    Na de rust trekt Boechoutse zich nog meer terug en denkt vooral aan verdedigen en zoveel mogelijk ballen wegtrappen, en proberen hun diepe snelle spits te bereiken. Merkem speelt vooral op de helft van Boechoutse maar geraakt moeilijk door de dubbele afweergordel. Er vallen dan ook weinig grote kansen. Net voor het half uur wordt Sofie goed afgezonderd, maar haar schot wordt in-extremis afgeblokt. De grote kans valt een kwartier voor tijd. Charlotte mag van net voorbij de middellijn alleen richting keeper vertrekken, maar ze trapt van buiten de grote rechthoek in de armen van de keeper. Beter was geweest dat ze nog iets dichter was geweest en dan pas afgewerkt. Op de counter beslist Boechoutse bijna definitief de match maar de bal gaat net voorlangs. Merkem probeert nog gelijk te maken, maar ze geraken er niet meer door, en  de thuisploeg probeert vooral het spel lam te leggen. Zo eindigt de match , net als in de heenronde in een onverdiende nipte nederlaag.
 
Conclusie.
Net als in de heenronde wordt opnieuw nipt met 2-1 verloren. Er waren kansen genoeg om minstens een punt mee te nemen, maar de afwerking was vandaag niet optimaal. Een gemiste kans..
 
Ploeg : Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme, Leen D”hulster, Marlies Heughebaert, Daphné Dehollander (70’ Lisa Lapon), Charly Dewitte, Sofie Verdonck, Bieke Deman, Charlotte Vandevyvere, Debbie Decoene (53’ Lisa David)
Niet gespeeld : Tamara Fossaert.
 
Doelpunt :  19’ Debbie Decoene 1-1
 
Trainer : Bernard Wybaillie
 
Ploegafgevaardigde :  Yves Decoene      
 
Verslag : Dirk Dehollander                                          
 
 
30/03/2013:  SV Zulte Waregem  - DV Famkes Merkem 2-1  (1-1)

Vooraf.
Op Paaszaterdag werd de uitgestelde wedstrijd gevoetbald tegen SV Zulte Waregem. Het brede kunstgras veld en een tegenstander die een ploeg heeft in de BeNe league zorgt altijd voor een ietsje meer sfeer.

Wedstrijd.
De thuisploeg voelt zich natuurlijk in zijn sas op dit veld, maar ook Merkem heeft zich vlug aangepast. Zulte-Waregem probeert meteen druk uit te voeren, maar moet er al vlug rekening mee houden dat de famkes vooraan geregeld voor gevaar zorgen. Er volgen enkele kansjes aan beide zijden en in de 24’ komt de thuisploeg op voorsprong (1-0) Enkele minuten later komen de famkes terug langszij toen Bieke Deman enkele verdedigers aan de praat houdt en daarna verrassend vanuit stilstand uithaalt en de thuis doelvrouw het nakijken heeft. (1-1). Er wordt gerust met het scorebord in evenwicht.
Meteen na de rust wordt Merkem op achtervolgen aangewezen, toen de thuisploeg ervan profiteerde de te ver uit haar doel staande doelvrouw te lobben.(2-1) Met nog een speelhelft te spelen wordt het zoeken naar de gelijkmaker, maar Merkem lijkt even aangeslagen.         In de 66’ minuut kon Hanne Borteel enkele speelsters voorbijgaan en de grote rechthoek binnendringen. Debbie Decoene komt net iets te kort om de voorzet van Hanne in het doel te werken. Op het halfuur versiert Merkem enkele kansen. Na een vrije trap van Sofie Verdonck kopt Bieke Deman de bal naar de hoek, maar de doelvrouw werkt in hoekschop. Deze hoekschop wordt door Debbie Decoene net naast het doel gesjot. De kansen zijn er geweest en Merkem staat nog steeds op achterstand. Dan maar proberen met een slot offensief die in de allerlaatste minuut bijna het verlossende doelpunt oplevert. Doch de doelpoging van Debbie wordt in extremisch weggewerkt. 

Conclusie:
Merkem hoopte lange tijd op een punt maar moest met lege handen terug naar de Kouter.

Ploeg:  Charlene Winne, Delphine Lins ,Sofie Verdonck,  Marlies Heughebaert ( 75’ Fossaert Tamara), Leen D’Hulster, Lisa David, Hanne Borteel , Laura Delhaye,  Bieke Deman, Charlotte Van de Vyvere , Debbie Decoene

Trainer(s):  Bernard Wybaillie

Afgevaardigde: Dirk Heughebaert

Doelpunten:      24’ (1-0)  , 28’ (1-1) Bieke Deman  48’ (2-1)

Verslag:  Heughebaert Dirk


23/03/2013:   DV Famkes Merkem B – Cerkelladies Brugge 3-2  (1-2)

Vooraf.
Na de gemiste kans verleden week om iets veiliger te klimmen in het klassement tegen Hoogstraten, stond er dit weekend een West Vlaams treffen op het wedstrijdblad tegen Cerkelladies Brugge.

Wedstrijd.
De famkes vangen de wedstrijd aan tegen de gure wind in. Cerkel ladies start het bedrijvigst aan de wedstrijd en versieren enkele hoekschoppen tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd. Merkem dwingt een eerste hoekschop af in de 16’ en kon via Delphine Lins een eerste maal dreigen. Even later gaat een poging van Sofie Verdonck over het doel. In de 22’ zetten de famkes een aanval op via de linkerflank. Via mooi combinatie voetbal komt de bal terecht bij de vrijstaande Lisa Lapon die aan de tweede paal binnen tikt. (1-0). Merkem blijft de beter combinerende ploeg en een vijftal minuten later krijgen Sofie en Charlotte een open kans maar kunnen niet afwerken. In de 33’ kon een doorgebroken speelster niet meer afgestopt  worden en  komen de bezoeksters terug langszij (1-1). Een vijftal minuten zijn ze terug gevaarlijk, maar Marlies Heughebaert werkt de doelpoging in hoekschop. De famkes staan nu wel onder druk en doelvrouw Charlene Winne begaat een penalty fout en pakt geel. Via strafshop komen de bezoeksters op voorsprong (1-2)
Gedurende de eerste speelhelft had Merkem reeds mooie kaarten op tafel gelegd, maar miste het beetje geluk. Dit was veelbelovend voor de tweede speelhelft waar ze nog eens met rugwind konden voetballen. Toch is het Charlene Winne die het eerste doelgevaar na vrije trap uit haar doel moet weren. De famkes worden vooruit gestuurd en spelen open kaart. Het is wachten tot in de 69’ wanneer Sofie Verdonck haar shot op doel naast ziet gaan. De tegenstander blijft gevaarlijk en zit met meerdere spitsen op de counter op de loer. Doch onze verdediging faalt niet maar moet soms wel een fikse inspanning leveren om de rangen gesloten te houden. In de 77’ na hoekshop zorgt Hanne Borteel voor het nodige stoorwerk voor doel en kon Sofie Verdonck er van profiteren om het leer tegen de netten te trappen van dichtbij. (2-2). Met nog een kwartier te spelen zijn de famkes terug verdiend langszij gekomen. Een vijftal minuten later legt Merkem zijn grootste troef op tafel , toen Joyce Blomme een vrije trap via de onderkant vd dwarsligger in het doel trapte.(3-2) Enkele minuten voor affluiten kon Merkem nog rekenen op een uitstekende reflex van onze doelvrouw om deze zoete overwinning te behouden.  

Conclusie.
Merkem behaalde een onverwachte maar verdiende overwinning tegen het hoger geklasseerde Cerkelladies Brugge.

Ploeg.  Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme,  Marlies Heughebaert, Leen D’Hulster, Verdonck Sofie, Lisa Lapon , David Lisa , Borteel Hanne , Van de Vyvere Charlotte , Verstraete Annelies ( 75’ Fossaert Tamara )

Trainer(s):  Bernard Wybaillie

Afgevaardigde: Dirk Heughebaert

Doelpunten:      2’ (1-0) Lisa Lapon , 33’ (1-1)  42’ (1-2) Strafschop  , 77’ (2-2) Sofie Verdonck ,82’ (Joyce Blomme)

Kaarten:Geel: 42’ Charlene Winne           

Verslag:  Dirk Heughebaert
  


23/02/2013 : DV Famkes Merkem B – KSK Beveren : 2 – 4

Vooraf.
In de heenmatch werd in Beveren nipt met 3-2 verloren. Misschien zat er thuis wel iets van puntengewin in. Wel moest onze ploeg wegens ziekte en/of blessure een vijftal basisspelers missen. Debbie krijgt dan ook als jeugdspeelster (na haar korte invalbeurt enkele weken geleden tegen Club Brugge) haar eerste startplaats in een match van nationale Dames. Ook jeugdspeelster Lien Alleman zou na de rust voor het eerst van dit niveau mogen proeven.

Wedstrijd.
De match had heel goed voor onze Famkes kunnen beginnen, want al na 20 seconden hadden ze op voorsprong kunnen staan. Een eerste lange prachtige bal van Hanne lanceert Debbie op snelheid richting bezoekende keeper. Haar poging zoeft echter een halve meter over de kruising buiten. Jammer , dit was een unieke kans om direct op voorsprong te staan. Ook Charlotte had na tien min de openingstreffer aan de voet, na een knappe individuele slalom richting doel, maar ze besluit ongelukkig naast doel.Op het kwartier is het dan toch prijs, en wel op een moment dat we met tien tegen elf aan het spelen zijn want Chloe ligt buiten de lijnen voor verzorging. Goed doorzetten van Delphine, en een knappe subtiele pass zetten Debbie opnieuw alleen voor de keeper, en dit keer laat ze de uitgelezen kans niet liggen en knalt ze het leer in de rechterkruising : 1-0. Beveren op achtervolgen en dat proberen ze met hun snelle aanvallende flankspelers. Ook zij krijgen een tweetal mogelijkheden maar die worden ofwel voorlangs of naast getrapt. Op het halfuur wordt hun spits dan toch door de buitenspel geloodst, en kan die alleen op keeper Tamara afgaan. De 1-1 is een feit. Nog voor rust klimt Beveren ook nog op voorsprong, wanneer een vrije trap vanop de rechterflank aan de tweede paal belandt. De eerste poging gaat nog tegen de deklat en terug het veld in, maar aan de verste paal is iemand van Beveren rapper op de bal om de 1-2 binnen te trappen. Met die stand gaan we ook de rust in. Na rust wordt de geblesseerde Chloe vervangen door Lien Alleman. De tweede helft is amper begonnen of de bezoekers mogen op zo”n 25 m schuin voor doel een vrije trap nemen. Die wordt prachtig genomen, zodanig zelfs dat de bal via binnenkant paal buiten bereik van de keeper in doel verdwijnt : 1-3. Een ferme kaakslag voor onze speelsters natuurlijk. Toch wordt er voor elke morzel grond verder geknokt en proberen ze er alles aan te doen om de situatie nog recht te zetten.Lien Alleman is er zelfs kort na die opdoffer heel dicht bij wanneer ze in één tijd met een hoge bal de keeper probeert te verschalken. Die heeft daar veel moeite mee, maar slaagt erin om de bal vast te klemmen net voor de doellijn. Even later botst een vrije trap van Daphné net voor de keeper die de bal nog even moet lossen, maar spijtig staat niemand dicht bij de keeper om de bal in doel te verlengen. Even komt de hoop terug als een sterke Debbie met haar tweede de aansluitingstreffer scoort. Ze kreeg de bal in de grote rechthoek, schakelt haar tegenstander uit om vervolgens de bal tegen de netten te shotten. Op dat moment nog een kwartier te spelen, dus is alles nog mogelijk. Maar vijf minuten voor einde wordt die hoop aan diggelen gefloten. Merkem mag op eigen speelhelft ingooien. De inworp gaat naar Daphné die door haar bewaakster in de grond wordt geduwd. De arbiter ziet er geen fout in, en laat doorspelen. Vijf seconden later wordt een foutieve ingreep gedaan in de grote rechthoek en gaat de bal op de stip. Die wordt niet gemist, al is keeper Tamara er heel dicht bij en meteen staat de eindscore op de bordjes : 2-4.

Conclusie.
Na de match hadden we net als in de heenronde het gevoel dat er tegen deze ploeg meer inzat. De ganse ploeg heeft er voor gewerkt en gevochten, maar misschien moesten we net iets te veel puzzelen aan onze ploeg. Misschien had het resultaat anders kunnen zijn, hadden we uit de drie kansen in het begin 1 of 2 doelpunten meer gepuurd. Toch een dikke proficiat aan de ganse ploeg voor de goeie inzet.

Doelpunten :  
Eerste helft : 1-0  Debbie Decoene
Tweede helft : 2-3 Debbie Decoene

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :
  Dirk Heughebaert

Verslag: Dirk Dehollander

16/02/2013 : Waasland Beveren Sinaai Girls B – DV Famkes Merkem B : 3 – 1
 
Vooraf.
Na de klinkende overwinning van vorige week tegen Zwevezele, hoopten we op een nieuwe overwinning tegen de Sinaai Girls. Dat zat er zeker in, gezien in de heenronde vlot gewonnen werd tegen deze ploeg met 5-1.

Wedstrijd.
Al van in het begin van de wedstrijd is duidelijk dat de thuisploeg veel scherper is in de duels. Al na een paar minuten wordt een goeie center vanop de flank gelukkig door een misverstand van twee thuisspeelsters  gemist, waardoor Charlene de bal onschadelijk kan maken. Na tien minuten valt dan de eerste goal. Een thuisspeelster mag veel te gemakkelijk de flank aflopen, naar binnen snijden om dan vervolgens verschroeiend uit te halen. De bal verdwijnt dan ook over Charlene in het dak van het doel :  1-0. Merkem probeert iets aan de situatie te doen, en kan twee keer licht dreigen : eerst een trap met links van Charlotte die een metertje naast gaat en daarna met een poging tot schot van Sofie dat door de keeper wat onhandig in corner wordt geduwd. Het is echter Sinaai dat halfweg de eerste helft de score verdubbelt. Een knappe diepe bal lanceert een thuisspeler alleen richting keeper Charlene. Ze schuift de bal mooi onder onze keeper in doel en meteen is de 2-0 een feit. De duels worden in deze eerste helft hoofdzakelijk door de thuisploeg gewonnen, en we komen precies overal een stapje te kort. Op slag van rust wordt het nog erger. Een goeie actie van de thuisploeg (die zich veel te gemakkelijk door het centrum een weg naar doel baant) levert de 3e thuisgoal op. Ruststand : 3-0. Aan de rust gooit trainer Bernard drie verse krachten in de strijd. Marlies, Lisa David en Lisa Lapon komen in de plaats van Hanne, Charlotte en Daphné Dehollander. Met vereende krachten proberen ze deze scheve situatie alsnog recht te zetten. En dat levert al snel resultaat op. Na tien minuten een knappe doorsteekbal van Bieke naar Laura, die heel rustig de thuiskeeper het nakijken geeft : 3-1. Er is terug hoop want op dat moment zijn nog 35 min te spelen en in de minuten na die treffer zie je dat de thuisploeg de pedalen wat kwijt is. Het kantelmoment is misschien tien minuten later wanneer Bieke met een knappe poging richting rechterwinkelhaak probeert de aansluitingstreffer te scoren, maar de bal wordt door de grote keepster uit doel geranseld. Was die bal erin gegaan , was de thuisploeg ongetwijfeld nog meer beginnen twijfelen. Onze Famkes  geven echter nog niet op, maar moeten wel oppassen voor gevaarlijke counters. Zo verschijnt de thuisploeg een aantal keren alleen voor onze keeper, maar onbegrijpelijk voor hen worden al deze grote kansen de nek omgewrongen, deels door slecht afwerken en deels door ultiem goed tussenkomen van onze keeper of verdediging. In het laatste kwartier lijkt bij veel speelsters het beste er vanaf (veld van Sinaai is ook wel een groot veld), en veel dreiging is er niet meer te bespeuren. De wedstrijd loopt dan ook zo naar het einde met een 3-1 eindstand tot gevolg.

Conclusie.
In de eerste helft waren onze speelsters onvoldoende bij de les, en werden op een 3-0 achterstand geplaatst. De tweede helft was beter, maar de kloof kon niet meer gedicht worden. Gelukkig vergat Sinaai op de counter de klus helemaal af te maken en de score hoger te doen oplopen.

Ploeg :  Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten (45’ Marlies Heughebaert), Leen D’hulster, Daphné Vande Putte, Charlotte Vandevyvere (45’ Lisa Lapon), Daphné Dehollander (45’ Lisa David), Bieke Deman, Sofie Verdonck, Laura Delheye.   

Niet  gespeeld : Tamara Fossaert.

Doelpunt :   55’ Laura Delheye

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Patrick Deman   

Verslag : Dirk Dehollander

09/02/2013 : DV Famkes Merkem B – KSK Zwevezele : 10 – 1
 
Vooraf.
Een belangrijke match in teken van behoud in deze reeks. Immers, er moeten vier ploegen degraderen en met Zwevezele ontmoeten we een ploeg die twee plaatsen achter ons staat op 5 punten. Verlies zou hen op twee punten brengen, winst betekent een iets comfortabeler kloof van 8 punten. In de heenmatch in het begin van het seizoen werd daar met 2-4 gewonnen na een spannende en boeiende wedstrijd.
 
Wedstrijd.
De eerste tien minuten waren vrij evenwichtig en het leek weer een spannende match te gaan worden , net als in de heenronde. Maar op de tiende minuut belandt een niet te verre uittrap van de keeper bij Bieke die de bal enig mooi van schuin buiten de rechthoek de bal in de verste hoek deponeert : 1-0.De ban is gebroken en onze meisjes gaan verder op hun elan. Amper 4 min later staat de 2-0 al op het bord. Bieke ontfutselt op de middellijn de bal van haar tegenstander en loopt de linkerflank af. Ze geeft de bal perfect naar de helemaal vrij staande Lisa Lapon. Deze controleert ijzig kalm de bal en plaatst die dan zuiver in de linkerbenedenhoek : 2-0.Op de 20e min had Lisa terug kunnen scoren, maar deze keer waait haar poging voorlangs. Geen nood, halfweg de eerste helft wil de keeper ontzetten. Hierbij trapt ze ongelukkig op Sarah die de bal onderschept en heel simpel de derde van de middag in het mandje legt . En nog is het niet gedaan… Even voor het half uur houdt een sterk spelende Sarah zowat heel de verdediging aan het lijntje. Uiteindelijk kan ze een perfecte voorzet afleveren naar de tweede paal waar Sofie nog juist ja moet knikken om de bal in doel te koppen : 4-0. Ook de vijfde goal valt nog voor de rust. Opnieuw Sofie is er als de kippen bij om een terugvallende bal onder de keeper in de korte hoek binnen te knallen : 5-0. Dit is dan wel de ruststand, maar vooraf had niemand zo'n scenario voor ogen gehad. Het gevaar bestaat dan wel dat na zo'n comfortabele ruststand het spelniveau wat daalt, en ook nu gebeurt dat.
Het eerste kwartier van de tweede helft is veel minder dan de eerste helft, en het enige gevaar is een dropshot van Bieke van net buiten de grote rechthoek maar de bal valt net naast. Maar na 20 min schieten ze terug wakker. Een prachtige diepe bal van Delphine lanceert Bieke. Deze behoudt het overzicht en legt perfect af naar de vrijstaande Sarah die heel makkelijk de 6-0 maakt. Merkem is nu weer helemaal baas. Op het half uur dolt Bieke wat met de verdediging om dan uiteindelijk vernietigend uit te halen. Haar knal spat echter op de deklat te pletter.Twee min later is het weer prijs. En hoe..? De aanval begint bij keeper Charlene en over een viertal spelers die allemaal in één tijd de bal doorspelen naar elkaar tot de bal bij Bieke belandt die de 7-0 op het bord zet. Een copy-book aanval van perfect ééntijdsvoetbal van keeper tot spits !! Een minuut later een nieuwe assist van Sarah naar Bieke die vanuit de tweede lijn de 8-0 scoort. Meteen haar derde van de middag. Weer twee min later een te korte terugspeelbal en Bieke zit er goed tussen , omspeelt simpel de keeper en legt haar vierde binnen : 9-0. Toch kunnen de bezoekers de spreekwoordelijke eer nog redden. Hun voorspeler wordt goed diep gestuurd. Charlene komt nog uit maar is te laat en wordt omspeeld. Vanuit een scherpe hoek wordt de bal in doel getrapt : 9-1. Het slotaccoord is terug voor Merkem. Sarah wordt foutief gestuit in de grote rechthoek. Daphné Vande Putte mag de 11-meter trappen en faalt niet : 10-1.
 
Conclusie.
De wedstrijd leek in het begin spannend te verlopen, maar na 20 min was de wedstrijd in feite al gespeeld, want toen al stond er 3-0 op de bordjes. Het siert onze ploeg dat ze ondanks de vroege veilige voorsprong aan de supporters gedacht hebben en het grootste stuk van de match mooi voetbal speelden. Een belangrijke zege ook, want nu volgt Zwevezele toch al op 8 punten, en is er wat meer ademruimte.
 
Ploeg :
Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten (58’ Heughebaert Marlies), Leen D’hulster (70 ‘ Tamara Fossaert), Daphné Vande Putte, Lisa Lapon ( 62’ Chloe Decadt), Daphné Dehollander, Bieke Deman, Sofie Verdonck, Sarah Verschaeve.
 
Doelpunten :
1e helft : 10’ Bieke Deman 1-0; 14’ Lisa Lapon 2-0; 22’ Sarah Verschaeve 3-0; 27’ en 34’ Sofie Verdonck 4-0 en 5-0
2e heflt : 21’ Sarah Verschaeve 6-0; 32’, 33’ en 35 ‘ Bieke Deman 7-0, 8-0 en 9-0; 39’ Daphné Vande Putte 10-1(pen.)
 
Kaarten :
geel : 60 ‘ Leen D'hulster
 
Trainer :
Bernard Wybaillie
 
Ploegafgevaardigde :
Dirk Heughebaert

Verslag:
Dirk Dehollander
 
 
02/02/2013 : DV Famkes Merkem B – Club Brugge B : 0 – 7
 
Vooraf.
Na een stevige winterperiode was dit de eerste wedstrijd van de terugronde die kon doorgaan zoals gepland. Alhoewel, het veld lag er bijzonder nat en zwaar bij, en veel regen had er toch niet meer mogen vallen, of ook deze wedstrijd had afgelast moeten worden. In de heenmatch werd op Club Brugge met 5-0 verloren. In voetbal moet alles gespeeld worden, maar normaal is dit geen spek voor onze bek, zoals het spreekwoord het zegt.
 
Wedstrijd.
Club Brugge heeft wel het meeste balbezit maar kan dat voorlopig niet omzetten in veel kansen. In het openingskwartier noteren we dan ook slechts 1 grote kans waarbij hun speler alleen op doel mag gaan, maar de bal wordt naast getrapt. Een eerste bal op de lat houdt ook nog de nul op het bord, maar even voor het half uur is de voorsprong voor de bezoekers toch een feit. Nu komen de kansen toch wel vaker met alweer een bal op de lat. Kort voor de rust komt Club dan op 0-2, en lijkt de wedstrijd al gespeeld. Bij de rust moet Joyce noodgedwongen vervangen worden door Lore Van Exem, die zo als jeugdspeler haar eerste ervaring op 3e nationale niveau mag opdoen.
 
Na de rust is het overwicht van Club nog groter en worden de kansen nu ook vlotter afgewerkt.De score loopt al snel op en uiteindelijk zal Club er 7 in het mandje leggen. Intussen heeft ook een tweede jeugdspeelster haar debuut gemaakt, nl Debbie Decoene, en zij mag het laatste half uur volmaken. De enige goeie kans is ook voor haar wanneer ze achter een diepe bal gaat. Ze is net iets eerder op de bal dan de uitgekomen keeper, maar moet de bal echter te diep steken om voorbij de keeper te geraken, en zo is het gevaar weg.
 
Conclusie.
Het eerste half uur deden onze meisjes eigenlijk vrij behoorlijk mee. Na de eerste helft en met een 0-2 achterstand leek de match gespeeld, en na rust was het heel zwaar voetballen op een heel drassig veld.
 
Ploeg :
Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme (46’ Lore Van Exem), Leen D’hulster, Marlies Heughebaert, Daphné Dehollander, Charlotte Vandevyvere, Sofie Verdonck, Lisa David, Chloe Decadt, Lisa Lapon (55’ Debbie Decoene)
 
Trainer : Bernard Wybaillie
 
Ploegafgevaardigde : Dirk Heughebaert
 
24/11/2012 : DV Famkes Merkem B – RAEC Mons : 3 – 2

Vooraf.

Met het bezoek van het laatstgeklasseerde Mons , boden zich kansen voor nieuw puntengewin. Maar net daar schuilt dikwijls het gevaar. Mons telde slechts 1 punt maar recupereerde blijkbaar enkele spelers na blessurelast, en maakte gretig gebruik van de regel van klasseverlaging, door 3 spelers op te stellen die vorig weekend in 1e nationale actief waren. Onze ploeg stond zoals meestal de laatste weken, dus nog altijd rekening houdend met een viertal geblesseerde speelsters.

Wedstrijd.

De match begon eigenlijk vrij goed voor onze Famkes. Na een korte studieronde komen we na 6 min reeds op voorsprong. Lisa Lapon maakt gebruik van een misverstand tussen keeper en verdediger en recupereert bij de cornervlag een bal, en trapt die vanuit een heel scherpe hoek in doel : 1-0. Lang kunnen ze echter niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later staan we reeds 1-2 achter. Een goeie voorzet vanop links wordt aan de tweede paal binnengewerkt, en één minuut later wordt een spits goed gelanceerd richting doel en die werkt goed af met een gekruiste schuiver. Mons is ook een stevige ploeg met tal van grote speelsters en na die voorsprong gaan ze massaal die voorsprong gaan verdedigen. Merkem heeft wel het meeste balbezit maar heeft moeite om door de versterkte defensie te geraken. Iets voor half weg wel een knappe voorzet van Laura naar Annelies, die de bal knap aanneemt en rond haar verdediger draait. Haar trap is echter recht op de keeper. Een plaatsbal was hier beter geweest. Charlotte met een trap uit een te scherpe hoek, en Bieke die de bal maar nipt naast de kruising jaagt zorgen voor het andere gevaar voor de rust. We gaan wel met achterstand de rust in. In de tweede helft doet Mons ook enkele positionele wissels, en begint ook best aan de tweede helft. Het kantelmoment van de wedstrijd situeert zich dan in de 7e minuut van de 2e helft. Eén van hun speelsters (die normaal in 1e nat meespelen) gaat goed haar flank af, en plaatst dan de bal schitterend richting ons doel. De bal gaat echter tegen de deklat en zo terug het veld in. Dit had de doodsteek kunnen betekenen.. Maar in plaats van 1-3 wordt het vijf minuten later 2-2. Bieke vertrekt vanop eigen helft, en wil trappen. De bal wordt geblokt, en valt terug voor haar voeten. Ze trapt in één tijd van buiten de rechthoek op doel, en ziet tot ieders verbazing de bal net onder de lat binnenvallen : 2-2. Een schitterende goal ! Een minuut later hadden de bezoekers terug op voorsprong kunnen staan, maar Jozefien brengt knap redding met de voeten. Na 20 min ontbindt Lisa Lapon nog eens haar duivels, en haalt vanuit een scherpe hoek hard uit. Haar bal vliegt als een Scutraket in de verste hoek in doel en zo wordt het met haar 2e van de middag 3-2. Ook Daphné lanceert Bieke dan nog eens , maar diens trap gaat spijtig genoeg naast. Even over het half uur krijgt Merkem een vrije trap. Sofie zet zich achter de bal, en schildert de bal op het hoofd van Leen die spijtig genoeg naast kopt. In het laatste kwartier zet Mons dan alles op alles, maar de verdediging houdt er het kopje bij en gans de ploeg knokt voor elke morzel grond. De scheidsrechter laat dan nog 5 minuten overspelen en Mons krijgt nog een vrije trap recht voor doel , op zo”n 25 meter afstand. Het wordt een alles-of-niets poging, en gelukkig is er een goeie Jozefien die het grondscherend schot uit de hoek ranselt. Delphine is er als de kippen bij om de bal niet in hoekschop te laten gaan en trapt de laatste wedstrijdbal zo ver genoeg weg. De winst was binnen, het was zwaarder dan gedacht, maar het belangrijkste waren de punten.

Conclusie.

Een verdiende zege voor Merkem. Na de achterstand in de eerste helft botsten onze meisjes tegen een rode muur van Mons die alleen aan verdedigen  dacht. Het laatste kwartier was het pompen of verzuipen. Onze jonge ploeg hield prachtig stand en behaalde zo drie heel belangrijke punten.

Ploeg :  Jozefien Heyte, Delphine Lins, Joyce Blomme, Sofie Verdonck, Marlies Heughebaert (61’ Lisa David), Daphné Dehollander, Charlotte Vandevyvere, Laura Delheye, Annelies Verstraete (72’ Leen D’hulster), Bieke Deman, Lisa Lapon (83 ‘ Tamara Fossaert).

Doelpunten :

Eerste helft : 1-0 Lisa Lapon

Tweede helft : 2-2 Bieke Deman, 3-2 Lisa Lapon

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Patrick Deman

Verslag :  Dirk Dehollander

 

17/11/2012 : DV Famkes Merkem B – Boechoutse VV :  1 – 2

Vooraf.

Tegenstander Boechoutse verrastte vorige speeldag vriend en vijand door niet minder dan Club Brugge B het eerste puntenverlies aan te smeren, en de fiere leider met een 4-2 nederlaag terug naar Brugge te sturen. Het zou dus een moeilijke klus worden, maar goed, in voetbal weet je nooit. Elke wedstrijd moet gespeeld worden, maar onze meisjes waren dus duidelijk gewaarschuwd.

Wedstrijd.

Merkem begint (met een opnieuw fel gewijzigde ploeg) zonder complexen aan de partij en voetbalt het eerste kwartier enkele vlotte combinaties bij elkaar. De eerste dreiging is een poging van Charlotte die over en naast gaat. Bij de eerste keer dan Boechoutse echt het veld oversteekt, mag er in betwistbaar offside worden doorgegaan. De speler is er precies zelf wat van geschrokken, en trapt gelukkig voor ons de bal op de deklat. Het antwoord is een opening op Charlotte schuin rechts voor doel. Deze trapt nog eens en de bal zoeft maar nipt over. Even over halfweg de eerste helft komen de bezoekers dan op voorsprong. Op een diepe bal is keeper Kimberly net eerst op de bal om te ontzetten. Een bezoekende speler kan de bal opvangen op de rechterflank, en ermee naar binnenkomen en lobt dan over alles en iedereen de bal in het lege doel : 0-1. Hier had men toch wat meer druk mogen zetten zodat die lobbal er niet was gekomen. Tot overmaat van ramp wordt drie minuten later de score al verdubbeld. Joyce onderschept goed een bal, en schakelt een man uit. Er biedt zich niemand aan en ze kan niet anders dan blijven lopen met de bal, tot ze die uiteindelijk verliest op het middenveld. Een snelle diepe bal zet zo hun spits voor onze keeper. Ze omspeelt Kimberly en legt de bal dan vanuit een scherpe hoek in het mandje. De match lijkt dan al verloren , maar niks is minder waar. Zeven minuten voor rust kan Laura met haar rechter uithalen. De bal gaat over de grijparmen van de keeper en net onder de deklat binnen : 1-2, en we doen weer mee.

In het begin van de tweede helft spelen we niet zo goed. De combinaties komen er niet uit en we geraken moeilijk aan het bezoekende doel. Het meeste gevaar in die periode komt van de bezoekers met twee schoten uit de tweede lijn. Een keer moet Kimberly in corner redden, de andere keer gaat de bal maar net naast. Halfweg de tweede helft begint Merkem dan toch meer en meer druk naar voor toe te ontwikkelen en komen er ook mogelijkheden. Wanneer Daphné opent op de ingevallen Lisa David, loopt deze haar flank af, kapt dan haar man uit en centert richting doel. Lisa Lapon verlengt in één tijd, maar de keeper kan nipt met de voet redden. De bal valt terug in de voeten van Laura, maar deze kan uiteindelijk niet de gelijkmaker tegen de touwen jagen. Vervolgens wordt Lisa Lapon op rechts gelanceerd. Ze trapt goed op doel, en de keeper redt beetje verrassend (gevaarlijk) met de voet. Ook Leen is er nog eens dicht bij. Wanneer zij vanop rechts een center wil afleveren, lijkt de bal aan de verste paal rechtstreeks binnen te gaan, maar een attente verdediger kan de bal op tijd wegwerken. De laatste dreiging komt van Lisa David, die knap een bal afsnoept en dan de bal richting verste paal wil plaatsen. De bal zoeft echter een metertje naast. Je ziet, dreiging genoeg, alleen wou die tweede goal niet vallen. De wedstrijd eindigt dan ook op een licht gevleide zege voor de bezoekers.

Conclusie.

Twee snelle tegengoals in vijf minuten deden ons de das om. Onze ganse ploeg speelde een heel verdienstelijke wedstrijd, van keeper tot aanvallend compartiment. Alleen wou die tweede goal niet vallen, en misten we zo een verdiend punt.

Ploeg :  Kimberly Dedeyster, Leen D’hulster, Joyce Blomme, Sofie Verdonck ©, Marlies Heughebaert, Charlotte Vandevyvere, Daphné Dehollander, Laura Delheye, Annelies Verstraete (62’ Lisa David), Chloe Decadt (87’ Tamara Fossaert), Lisa Lapon.

Doelpunten :  1-2 Laura Delheye

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Dirk Heughebaert

Verslag:  Dirk Dehollander

 10/11/2012 : Cerkelladies – DV Famkes Merkem B : 4 – 1

Vooraf.

Met het bezoek aan de Cerkelladies, wachtte ons een lastige match. De tegenstander stond op een mooie derde plaats, en vormt een stevig geheel met een ploeg die reeds enkele jaren samenspeelt. Het zou dus moeilijk worden daar iets mee te graaien.

Wedstrijd.

Een eerste afstandsschot van de thuisploeg brengt Kimberly een klein beetje in verlegenheid, want ze kan net vermijden dat de bal door haar benen in doel gaat. Het antwoord van Merkem is een dubbelpass van Sarah met Laura, waarbij Sarah van ver uithaalt. De bal is echter gemakkelijk te vangen door de keeper. De Cerkelladies blijven dan voor de grootste dreiging zorgen, met o.a. een spits die voor de keeper wordt afgezonderd maar wild overtrapt. Na 14 min komen onze Famkes goed weg wanneer eerst Kimberly redding brengt, en dan Sofie de bal net voor de lijn nog kan wegwerken. Maar een minuut later is het toch prijs en kijken ze tegen een 1-0 achterstand aan. Net voor het half uur kan Laura dan eens verrassend van ver uithalen. De bal valt net iets te laat en zoeft rakelings over de deklat over. Na een half uur wordt een thuisspeler alleen voor Kimberly afgezonderd en is het een koud kunstje om de 2-0 op het bord te zetten. Bij ons krijgt Sarah dan plots last van een allergische reactie, waardoor ze nog moeilijk door de ogen kon zien. Een vervanging net voor de rust drong zich logischerwijze op. Lisa Lapon kwam in haar plaats. Vlak voor rust krijgen onze meisjes een bal maar niet weg van voor het eigen doel. Joyce moet een fout maken en de bal gaat op de stip. Deze wordt feilloos omgezet en we gaan met 3-0 de rust in.

De eerste kans na rust is voor Merkem. Lisa Lapon heeft diep richting Chloe. Die loopt er op snelheid haar verdedigster af, en trapt dan van ver op doel. De keeper pareert echter in corner. Het is echter de thuisploeg die even later de score opvoert. Bij een center vanop rechts komt de spits uit de rug van onze centrale verdediger en scoort gemakkelijk de 4-0. Net voor het kwartier toch weer een grote kans voor Merkem. Chloe zet goed druk op de linkerkant. Hierdoor speelt de verdediger wat ongelukkig centraal terug. De bal komt bij Lisa Lapon die in één tijd op doel geeft, maar de keeper kan met de voet nog redding brengen. Ook Laura probeert het nog eens van ver, maar de keeper pakt rustig. Halfweg de tweede helft krijgt de thuisploeg dan een terechte rode kaart voor natrappen op de ingevallen Tamara. Waarvoor was dit natrappen  in feite nog nodig bij een 4-0 voorsprong..?In het laatste kwart van de match verloopt alles wat bitsiger, en met 11 tegen 10 vinden onze meisjes iets gemakkelijker de ruimte. De match lijkt op 4-0 te gaan eindigen, tot 2 minuten voor tijd een thuisverdedigster zich wat verkijkt op een verre bal en de bal achteruit kopt. Lisa Lapon is er als de kippen bij om met de bal aan de haal te gaan en plaatst de bal prachtig over de uitgekomen keeper : 4-1 en de eer werd dan toch nog gered.

Conclusie.

Een logische overwinning voor de thuisploeg. Ze waren over de ganse match gezien de betere ploeg. Hun derde plaats was dus geen toevalstreffer.

Ploeg :  Kimberly Dedeyster, Leen D’hulster, Joyce Blomme, Sofie Verdonck, Marlies Heughebaert, Daphné Dehollander (65’ Tamara Fossaert), Delphine Lins (74’ Laura Vandenberghe), Laura Delheye, Annelies Verstraete, Sarah Verschaeve ( 42’ Lisa Lapon), Chloe Decadt.

Niet gespeeld : Charlene Winne.

Doelpunt :  tweede helft : 4-1  Lisa Lapon

Gele kaarten :  Joyce Blomme, Annelies Verstraete

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :   Dirk Heughebaert
 

 

03/11/2012 : SK Staden – DV Famkes Merkem  B : 3 – 3

Vooraf.

De derby tegen Staden is altijd iets speciaals, en beide ploegen willen dolgraag deze match winnen. Vorig jaar trok Staden twee maal aan het langste eind, maar dit jaar wilden onze Famkes hun vel duur verkopen. Vorige week hadden onze meisjes een goeie generale repetitie gehouden tegen Hoogstraten. Hopelijk konden ze met bijna dezelfde ploeg als vorige week hetzelfde resultaat halen.

Wedstrijd.

Maar de wedstrijd kon echt niet veel slechter beginnen voor Merkem. Al na anderhalve minuut mist een verdedigster haar interceptie van een lange bal van Staden. Hun spits neemt de bal mee en trapt ongrijpbaar voor keeper Charlene binnen : 1-0. Vijf minuten later alweer dreiging van de thuisploeg die duidelijk beter uit de startblokken is geschoten. Een goeie snelle actie op de linkerflank. Het schot belandt gelukkig voor ons in het zijnet. Het eerste antwoordje van Merkem komt er na een zeldzame goeie actie waarbij Charlotte wordt gelanceerd richting doel. In plaats van zelf te proberen (wat misschien beter was geweest) wil ze de bal nog voorzetten, maar de bal wordt in één van de vele corners ontzet. Echter, halfweg de 1e helft kan één van onze verdedigsters de bal onvoldoende raken, waardoor de thuisspits de bal kan meenemen en rustig onder Charlene de 2-0 tegen de touwen jagen.Merkem is in de eerste helft echt nergens. Veel spelers onder niveau en er worden weinig of geen duels gewonnen. Het is dan ook wachten tot de 28e min vooraleer we een dreiging, die naam waardig, kunnen noteren. Laura haalt met links uit maar het schot zoeft een metertje naast. Kort voor de rust mogen we blij zijn met een sterke redding van Charlene. Een bal vanop rechts bereikt iemand aan de 2e paal, die in één tijd goed uithaalt richting doel. Charlene is net op tijd om de bal met haar been uit doel te glijden. Dit had net voor rust de doodsteek kunnen betekenen.

Aan de rust had trainer Bernard wel veel spelers kunnen wisselen, maar in plaats hiervan pepte hij ze op en vroeg ze om met wat meer schwung te gaan spelen, en dat lukte nog ook. Al snel wel duidelijk dat ze met een betere spirit op het veld stonden en al na 2 min had de aansluitingstreffer kunnen vallen, ware het niet dat de thuiskeeper daar anders over dacht. Een lage loeier van Laura werd in extremis uit de rechterbenedenhoek geranseld door keeper Bianca. Een heel sterke redding !! En tot overmaat van ramp wordt het ipv 2-1 kort hierna zelfs 3-0. Hanne komt slecht neer bij het in duel gaan op een diepe bal. Ze blijft kermend van de pijn liggen, maar Staden speelt gewoon door en maakt in die fase de 3-0. Boeken toe, denk je dan, maar niks was minder waar! Onze speelsters stropen de mouwen op en begonnen aan een verwoed offensief. Intussen waren Tamara en Chloe de geblesseerde Hanne en de met rood flirtende Leen komen vervangen, en na 17 min in de 2e helft worden ze voor de eerste keer beloond. Een dieptepass op maat van Laura zet Bieke alleen op weg richting doel, en deze laat natuurlijk zo kans niet liggen. Gekruist in de verste hoek legt ze de bal in het mandje : 3-1. Merkem is nu volledig baas, maar moet wel nog oppassen voor de soms scherpe counters van Staden. Na 65 min gooit Bernard zijn laatste troef op tafel. Hij wisselt linksachter Lisa David voor middenvelder Lisa Lapon en besluit met risico de laatste 25 min man op man te spelen. En al snel loont dit. Bij corner nr… (de tel kwijtgeraakt want het waren er intussen een pak) schildert Laura de bal perfect op het hoofd van Bieke die de aansluitingstreffer binnenkopt : 3-2. Het geloof bij onze speelsters is nu volledig terug en bij de thuisploeg zie je meer en meer de angst in de ploeg sluipen. Maar tien min voor tijd had het over kunnen zijn, want bij een scherpe counter kan Charlene de bal net op tijd voor de doellijn wegglijden. Dat geluk moet je dan in zo”n matchen wel hebben natuurlijk, en dat wordt vier minuten voor tijd alleen nog eens bevestigd. Bieke haalt beetje wanhopig uit van schuin rechts voor doel. Het ogenschijnlijk ongevaarlijk schot gaat recht naar keeper Bianca, maar op onverklaarbare wijze krijgt ze de bal niet onder controle en verdwijnt de bal in doel : 3-3. Een foutje van de keeper dat Staden duur komt te staan, al dient gezegd dat ze ook paar knappe reddingen in huis had, remember de redding kort na de rust. Beide ploegen nemen nu ook geen onnodige risico”s meer en zo eindigt deze spectaculaire wedstrijd op een billijk gelijkspel.

Conclusie.

Beide ploegen namen een helft voor hun rekening. Staden was duidelijk beter in de eerste helft, Merkem was dit duidelijk in de tweede. Eens te meer werd bewezen dat een match 90 minuten duurt, en dat zelfs een 3-0 achterstand niet noodzakelijk het einde van de match moet betekenen. Achteraf kan je zeggen dat Staden er 2 ptn verloren heeft en wij ééntje gewonnen.

Ploeg :  Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten (53’ Tamara Fossaert) , Lisa David (65’ Lisa Lapon),Charlotte Vandevyvere, Daphné  Dehollander, Laura Delheye, Leen D’hulster (55’ Chloe Decadt), Kelly Phlypo, Bieke Deman

Niet gespeeld : Kimberly Dedeyster

Doelpunten :  2e helft : 3-1, 3-2 en 3-3  Bieke Deman

Geel :   40’ Leen D’hulster

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Patrick Deman

Verslag :   Dirk Dehollander

 

27/10/2012 : DV Famkes Merkem B – Hoogstraten VV : 7 – 2

Vooraf.

Na drie opéénvolgende nederlagen werd het stilaan tijd om opnieuw punten te sprokkelen , en met het bezoek van het lager geklasseerde Hoogstraten kregen onze Famkes hiertoe de kans. Hoogstraten puurde tot nog toe slechts 3 ptn na een ruime overwinning op speeldag 1. Onze ploeg telde het dubbel aantal punten, maar kon mits winst in iets rustiger vaarwater terechtkomen.

Wedstrijd.

Merkem begint heel goed aan de match en drukt de bezoekers tegen het eigen doel. Dat resulteert al vrij snel in de openingstreffer. Een knappe doorsteekbal van Laura ligt aan de basis, en Bieke kan de bal simpel naast de keeper in doel deponeren : 1-0. Eén minuut later krijgt Kelly een schietkans maar haar harde trap uit een scherpe hoek zoeft een meter over. Pas na 11 min kunnen de bezoekers voor het eerst oprukken tot in onze strafschopzone en daar wordt spijtig genoeg een fout gemaakt, met een penalty tot gevolg : 1-1. Even zijn onze meisjes aangeslagen maar na enkele minuten nemen ze het heft terug in handen. Na 20 min klimmen ze opnieuw op voorsprong. Bieke haalt plots heel verrassend uit van net buiten de grote rechthoek. Het schot is totaal niet hard maar zet wel de keeper op het verkeerde been, en de bal rolt traag in de linkerbenedenhoek binnen: 2-1.  Een vijf minuten later moet Charlene haar kunnen tonen om een schot van de bezoekers in corner te duwen. Maar net voor het half uur is het opnieuw Bieke die de score verder uitdiept. Na een mooie  opbouw vanop de linkerflank met Lisa David en Lisa Lapon, komt de bal bij Bieke, die met een magistrale lob van buiten de rechthoek de keeper voor de 3e maal verschalkt : 3-1. Ook Laura staat nog eens aan het kanon met een harde trap, maar de bal zoeft recht op de keeper af. Op slag van rust dan valt nog een doelpuntje. Daphné lijkt zich totaal vast te lopen. Ze blijft na wat draaiwerk in balbezit en krijgt de bal bij Charlotte, die op haar beurt een speler uitschakelt en de grote rechthoek in loopt. Ze levert een strakke voorzet af, waar Kelly zich op verkijkt, maar Lisa Lapon staat aan de 2e paal moederziel alleen om de bal simpel in het doel te leggen : 4-1, en met deze comfortabele voorsprong lijkt de match al gespeeld.  De eerste kans na de rust is weer voor Merkem. Kelly zet zich prachtig door, en trapt maar nipt voorlangs. Na 6 min krijgt Hoogstraten een vrije trap op een vrij interessante plaats, na een ietwat ongelukkige fout.  Deze wordt strak richting verste paal gemikt. Charlene kan er slechts met de vingertoppen aan en de 4-2 is een feit. Het is nu zaak om geen derde doelpunt te slikken en te proberen de score verder uit te diepen, en hierbij krijgen ze een beetje hulp van de bezoekers. Een verdediger , onder druk gezet, speelt de bal slecht terug voorbij haar eigen keeper. Bieke is er als de kippen bij om de bal op te halen, haar tegenstrever uit te kappen en dan beheersd de bal in de verste hoek binnen te trappen : 5-2. Amper twee minuten later staat het al 6-2. Laura haalt nog eens uit. Haar schot recht op de keeper wordt nog door deze laatste gepareerd, maar recht in de voeten van Kelly die afwerkt.  Na 25 min dan tweemaal goed doorjagen van Daphné, waardoor de bal bij Kelly belandt. Kelly trapt de grote kans nipt naast. Er volgen dan nog mogelijkheden voor Charlotte , na dubbelpass met Bieke, die op de keeper trapt, en voor Chloe die na voorzet van Bieke beetje onbesuist overtrapt. Het mooiste hadden ze dan voor de laatste minuut bewaard. Een lang uitgesponnen dubbelpass tussen Charlotte en Bieke, brengt Charlotte in schietstelling. Zonder verpinken jaagt ze de bal hard via onderkant deklat tegen de netten : 7-2 met deze beauty !!

Conclusie.

Een vrij gemakkelijk en oververdiende zege van onze Famkes. De score was niet eens overdreven, want ze hadden gemakkelijk de dubbele cijfers kunnen halen. We kregen beetje ongelukkig twee tegendoelpunten, maar buiten deze dient gezegd dat de verdediging voor de rest een goeie match speelde en verder alles rustig onder controle hield. Ook Charlene redde een paar keer toen de score nog niet zo hoog opgelopen was. K wil maar zeggen dat we de match met 14 gewonnen hebben, want ook de invallers deden hun best.

Ploeg :  Charlene Winne, Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten, Lisa David, Charlotte Vandevyvere, Kelly Phlypo ( 72’ Annelies Verstraete), Daphné Dehollander, Bieke Deman, Laura Delheye (80 ‘ Marlies Heughebaert), Lisa Lapon (55’ Chloe Decadt)

Doelpunten :

1e helft : 1-0, 2-1 en 3-1 Bieke Deman, 4-1 Lisa Lapon

2e helft : 5-2 Bieke Deman, 6-2 Kelly Phlypo, 7-2 Charlotte Vandevyvere

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Dirk Heughebaert

 

 13/10/2012 Derde nationale dames SK Beveren – Famkes Merkem 3-2

Eerste helft:

Na 45 seconde stonden we reeds 1-0 achter .Na een lichte fout werd er nog een strafschop gefloten voor de thuisploeg. Deze werd in eerste instantie nog gestopt door Charlene maar de natte bal glipte door haar handen binnen

2-0 in de aanvangfase. Na een kwartier namen onze Famkes de wedstrijd in handen. Toch kan Beveren nog de 3-0 maken. Net voor de rust kan Charlotte met een mooie pas Ulrike bereiken deze omspeelde haar verdedigster en schuift de bal onder de keeper binnen:3-1.

Tweede helft:

De tweede helft was Merkem meest in balbezit. De Famkes konden dan via een mooie combinatie met Laura Delheye als afwerker de 3-2 scoren.

We speelden toen veelal op de helft van onze tegenstander .Na een foutje ontsnapten we nog aan een strafschop tegen.                                                                                                                                                                                 Met enkele puike reddingen op hun counters hield Charlene de score vast. Kelly kreeg nog een prachtige kans maar de bal vloog net naast.

De laatste minuten probeerde Bernard nog een alles of niets poging. Kelly ging op de flank spelen en Ulrike in de spits.  Ulrike kreeg de bal van Charlotte en kon alleen op doel afgaan. Ze besloot echter  te overhaast en de bal vloog over.  

De wedstrijd werd verloren met 3-2 maar we verdienden zeker een punt.

Ploeg:

FAMKES MERKEM: Charlene Winne, Leen D’Hulster, Hanne Nuyten, Joyce Blomme, Marlies Heuyghebaert (81”min Tamara Fossaert), Charlotte Van de Vyvere, Daphné Dehollander, Laura Delheye, Kelly Phlypo, Ulrike Declerck, Lisa David.

Trainer(s): Bernard Wybaillie

Afgevaardigde:

Verslag: Dirk Declerck

 

 

 


06/10/2012 : DV Famkes Merkem B – Beerschot B : 2 – 5

Vooraf.

Na Club Brugge vorige week, kregen we deze week co-leider Beerschot op bezoek. Ook Beerschot heeft een ploeg in de Beneliga, en dus mochten we ook nu weer een sterke ploeg verwachten. Maar in voetbal moet alles gespeeld worden, en je weet dus maar nooit.

Wedstrijd.

De wedstrijd begint met een eerste kans voor Merkem na amper 2 minuten. Bieke krijgt een lange bal toegespeeld. Ze is beetje verrast dat ze alleen voor de uitgekomen keeper staat, en lobt de bal een meter naast doel. Op de tegenaanval scoort Beerschot echter wel. Onze keeper krijgt een lange bal onvoldoende onder controle. Via haar hand kan ze de bal nog tegen de lat duwen, maar de goed gevolgde Beerschot-aanvaller tikt de bal binnen: 0-1. Amper 5 minuten later kijken we al tegen een 0-2 achterstand aan. Er komt een perfecte voorzet vanop de rechterflank. Centraal voor doel komt hun kapitein simpel de bal in doel verlengen : 0-2. Match gespeeld, denk je dan. Maar Merkem maakt toch een vuist en krijgt plots via Bieke een schietkans. De keeper redt echter knap. Na 34 min valt dan toch de aansluitingstreffer. De sterkspelende Sofie levert een perfecte diepe bal af richting Bieke. Deze neemt de bal goed mee en trapt dan strak gekruist binnen : 1-2 en we hebben weer een match. Ook onze keeper moet zich kort na de aansluitingstreffer onderscheiden om verder onheil te voorkomen, maar 7 minuten voor rust is het toch weer prijs. Een voorzet vanop links hobbelt door tot aan de tweede paal, waar een Beerschot-speelster in de rug van onze verdediger kan scoren : 1-3 en meteen ook de ruststand.  Aan de rust brengt trainer Bernard met Hanne en Daphné wat vers bloed in de ploeg. Maar in de eerste minuten van de tweede helft moeten ze opnieuw 2 snelle doelpunten slikken. Eerst kan Beerschot een voorzet vanop links veel te gemakkelijk aan de 2e paal binnenwerken, en vervolgens mag een bezoekende speler vrij aanleggen van net buiten de grote rechthoek, zodat ze met een snoeiharde trap  keeper Kimberly kan kloppen . Gevolg : 1-5. Maar ook nu weer tonen ze veerkracht en proberen ze terug te vechten. Na 8 min kan Bieke de bal ontfutselen bij de laatste verdediger. Ze gaat op de keeper af, en die kan met een ultieme reflex het schot in corner duwen. Bij die corner verlengt Sofie de bal in één tijd, maar jammer genoeg recht in de grijparmen van de keeper. Het spel is nu wel ( in tegenstelling tot de eerste helft waar we meer moesten verdedigen) evenwichtiger geworden, en we slagen er toch regelmatig in dreigend richting Beerschot-doel op te rukken. Na 33 min resulteert dit opnieuw in een prachtig doelpunt. Kelly, hardwerkend op de flank, levert net als Sofie in de 1e helft een perfecte diepe bal af met de precisie van een Scudraket, en dit recht in de loop van Bieke. Die omspeelt heel simpel de uitgekomen keeper, en legt proper haar tweede van de middag in het mandje : 2-5. Dit was ook het laatste wapenfeit van de wedstrijd, en zo eindigt de wedstrijd op een 2-5 nederlaag. Een nederlaag die ingecalculeerd was gezien Beerschot net als Club Brugge waarschijnlijk titelambities koestert.

Conclusie.

Beerschot won verdiend deze wedstrijd. Misschien is de score wat overdreven. Merkemhad zeker 1 of 2 doelpunten meer kunnen maken, en dan had de uitslag iets closer geweest. Beerschot was in de eerste helft de betere ploeg, wij waren minstens de evenknie in de tweede helft.

Ploeg : Kimberly Dedeyster , Delphine Lins, Joyce Blomme, Leen D’hulster, Sofie Verdonck, Marlies Heughebaert (45’ Hanne Nuytten), Bieke Deman, Ulrike Declerck (58’ Lisa Coppein), Kelly Phlypo, Laura Delheye, Annelies Verstraete (45’ Daphné Dehollander).

Doelpunten :  1-2 en 2-5  Bieke Deman

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :  Dirk Dehollander

 

 
Club Brugge B - DV FAmkes Merkem B: 5 – 0
 

Vooraf.

Na twee knappe overwinningen op rij, wachtte er deze keer een tegenstander met titelambities. Club Brugge beschikt over een heel ruime kern en heeft duidelijk ambitie om met hun tweede en derde ploeg zo snel mogelijk in de hogere nationale reeksen te geraken. Dat tegen deze tegenstander geen puntengewin moest verwacht worden was nogal duidelijk. Wij deden het opnieuw met onze jonge ploeg (stuk voor stuk zelf opgeleide spelers) . Club Brugge wou ons zeker niet onderschatten en zette toch een zo sterk mogelijke ploeg op de mat, met o.a. een aantal speelsters die het Beneliga-niveau aankunnen. Eén daarvan was Sofie Huyghebaert, die haar jeugdopleiding bij Merkem genoot. Een blij weerzien dus. De wedstrijd werd in Aalter gespeeld.

Wedstrijd.

Club Brugge is van meet af aan het gevaarlijkst en dat resulteert al in twee eerste dreigingen in de eerste tien minuten. Een schuiver vormt voor Charlene geen probleem en een schot uit de 2e lijn is slechts een opwarmingsbal.  Rond het kwartier slagen we er ook eens in het doel van Brugge te bestoken, maar het schot van Laura kan ook hun keeper niet in verlegenheid brengen. We houden vooralnog goed stand tot rond de twintigste minuut maar dan volgen zes dolle minuten waarin Club ons uittelt. In de 21e levert een voorzet vanop links een afvallende bal op, die door een thuisspeler vol risico op de linkerslof wordt genomen. Het resultaat mag er zijn : een streep in de linkerbenedenhoek waar iedereen vol bewondering kon naar kijken en 1-0 op de bordjes. Amper 2 min later kan Leen haar tegenspeelster niet bijbenen op snelheid en deze speelt de bal knap door de benen van Charlene : 2-0. Nog enkele minuten later kan kleine Yana nogmaals haar duivels ontbinden op de rechterflank. Ze loopt er weer iedereen op snelheid af, komt de rechthoek binnen en levert dan de bal met een grote strik errond af aan haar ploeggenoot die centraal voor doel maar voor het intikken heeft: 3-0.  Soms had ik de indruk dat die Yana enkele goeie Duracel-batterijen had die maar niet opgeraakten, want ze deed iedereen sterretjes zien. Tussendoor heeft Laura het nog eens van buiten de rechthoek geprobeerd, maar de keeper kan in twee tijden klemmen.  Een gevaarlijke vrije trap van Club in het zijnet van de kruising is het laatste wapenfeit van de 1e helft . Rust : 3-0.  Na rust kunnen we eerder kort zijn. Alle dreigingen opnoemen heeft geen zin. Het was vooral éénrichtingsvoetbal en proberen de schade te beperken. Er was wel een constante : de constant sterke tussenkomsten van keeper Charlene die ons behoedde van meer onheil. Zeker een viertal heel sterke reddingen voorkwam nog groter onheil. Ook de paal redde ons nog eens. Het leek wel of ze in de tweede helft niet te kloppen viel. Enkel twee stilstaande fases nekten haar : een strafschop (na fout op .. jawel  Duracel-Yana) en een vrije trap (staalhard binnengetrapt vanop zo”n 20 m). Maar het zou niet correct zijn mocht ik ook de rest van de ploeg geen pluim geven voor de niet-aflatende inzet. Het was geen cadeau tegen deze ploeg te spelen, maar er werd gestreden tot de laatste seconde.

Conclusie.

Zoals verwacht viel er in Aalter niets te rapen. Club Brugge onderstreepte dat het titelambities heeft en pakte dan ook logisch de 3 punten. Misschien ook nog een dankwoordje voor de heel goeie ontvangst door de mensen van de Club (met o.a. onze ouwe getrouwe JP).

Ploeg :   Charlene Winne – Leen D’hulster, Joyce Blomme (45’ Delphine Lins), Hanne Nuytten, Sofie Verdonck- Daphné Dehollander, Annelies Verstraete, Charlotte Vandevyvere (45’ Lisa David)- Laura Delheye, Ulrike Declerck (64 ‘ Lisa Lapon)- Kelly Phlypo.

Trainer :   Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :   Dirk Dehollander

 

 DV Famkes Merkem B – Waasland Beveren Sinaai Girls B :

5 – 1

Vooraf.

Na de knappe overwinning op Zwevezele op de vorige speeldag, hoopten we op bevestiging van het positieve van die wedstrijd . De tegenstander dit keer was Waasland Beveren Sinaai Girls, dat ook 3 ptn telde in het klassement maar door het doelsaldo net 1 plaats na ons stond. Trainer Bernard probeert het weer met een heel jonge ploeg,want maar liefst 6 spelers die aan de aftrap verschijnen zijn 17 jaar of jonger, en de oudste telt amper 23 lentes.

Wedstrijd.

Merkem begint sterk aan de match, en al in de 2e minuut levert Leen een sterke voorzet af waar de keeper onzeker op reageert. Een minuut later is het al prijs. Leen krijgt plots een open schietkans. De keeper redt met een voetreflex, maar de bal belandt hierdoor pardoes in de voeten van de totaal vrijstaande Laura die de bal in één tijd in doel knalt : 1-0. Een droomstart die in de 11e minuut een vervolg krijgt. Bieke haalt heel verrassend van schuin buiten de grote rechthoek uit. Haar stevig dropshot waait over de grijparmen van de keeper tegen de netten en na amper 11 minuten staat Sinaai al twee goals in het krijt. Het dient wel gezegd dat die 2e goal een beauty was !!! Sinaai probeert dan een antwoord te bieden en kan op het kwartier bijna scoren na een klein misverstand in onze verdediging, maar keeper Charlene staat pal en brengt redding. Vijf minuten later mogen  de bezoekers randje offside toch doorgaan maar gelukkig gaat de bal nipt naast de verste paal buiten. Sinaai neemt in het derde kwartier meer en meer de bovenhand en op het half uur dreigen ze opnieuw met een knap die maar nipt naast gaat. De aansluitingstreffer komt er dan ook tien minuten voor rust. Weer randje buitenspel mogen de bezoekers alleen op keeper Charlene gaan en dit keer weten ze wel te scoren en wordt de stand op 2-1 gebracht. Vijf minuten voor rust komt Bieke onzacht in contact met een tegenspeelster. Na wat oplapwerk kan ze de wedstrijd hervatten.  Op slag van rust moet Charlene nog een bal uit de bovenhoek ranselen om de gelijkmaker te voorkomen, maar toch gaan we de rust in met een 2-1 voorsprong.  Aan de rust worden Marlies en Leen vervangen door respectievelijk Sofie en Kelly, en met wat vers bloed proberen we opnieuw het spel in handen te nemen. Dat resulteert al heel snel in een nieuwe treffer, wanneer Kelly goed druk zet op de verdediging en de bal bij Bieke brengt. Die aarzelt niet en verschalkt de keeper met een geplaatste schuiver in de linkerbenedenhoek : 3-1. Een nieuwe tik voor de bezoekers , die zo weer tegen een achterstand van 2 doelpunten aankijken. Merkem is nu volledig baas en ook Ulrike waagt haar kans uit de tweede lijn met een verraderlijke hoge trap. Haar poging valt echter naast doel. Nog voor de 20e min maken onze Famkes het werk helemaal af. Eerst stuurt Laura perfect Bieke in het straatje en alleen voor de keeper maakt ze haar derde van de middag : 4-1. Amper een paar minuten later (20 e min) komt Kelly plots in balbezit. Ze rukt op richting doel en ziet dat Bieke totaal vrij mee oprukt. Ze levert de bal perfect in Bieke’s loop en deze laat zo”n kans natuurlijk niet liggen : 5-1 met dank voor de reeds tweede assist van Kelly in deze wedstrijd. Een minuut later krijgt Kelly zelf een kans wanneer zij eens op doel mag afgaan. Ze schuift de bal naast de keeper, maar haar poging sterft binnenkant paal.. jammer ze had ook wel een doelpunt verdiend met zo”n puike invalbeurt. Intussen is Lisa Lapon de moegestreden Ulrike komen vervangen, en ook zij is nog dicht bij een doelpuntje. Wanneer weer Kelly de bal panklaar legt voor Lisa, wordt diens schuiver nipt voor de doellijn weggewerkt door een veldspeler. De keeper was hier verslagen geweest.  De wedstrijd kabbelt dan stillaan naar zijn einde. Er wordt niet meer gescoord en de Famkes pakken zo hun tweede verdiende zege van het seizoen.

Conclusie.

Een meer dan verdiende zege voor onze meisjes. Een felle start zette hen al snel op rozen. Alleen in het derde kwartier kwam Sinaai opzetten met de aansluitingstreffer tot gevolg.Verder onheil werd door een sterkkeepende Charlene verijdeld.  Na de rust zetten onze meisjes de puntjes op de i en stoomden naar een ruime 5-1 zege door. Alweer een collectief puike prestatie, niet alleen van de start-11 maar eveneens van de bankzitters. Alweer een bewijs dat het spelletje niet alleen door de starters maar ook door de bankzitters gewonnen wordt en dat iedereen nodig is om een mooi seizoen te draaien.

Ploeg :  Charlene Winne- Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten, Marlies Heughebaert (45’ Sofie Verdonck)- Charlotte Vandevyvere, Daphné Dehollander, Laura Delheye – Ulrike Declerck (63’ Lisa Lapon) , Bieke Deman, Leen D’hulster (45’ Kelly Phlypo). Niet gespeeld : Tamara Fossaert.

Doelpunten :

1e helft : 1-0 Laura Delheye ; 2-0 Bieke Deman

2e helft : 3-1, 4-1 en 5-1 Bieke Deman

Trainer :  Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde :   Dirk Dehollander

Zwevezele – DV Famkes Merkem B : 2 – 4

Vooraf.

Na de nederlaag van de 1e speeldag moest onze B-ploeg in Zwevezele op zoek naar haar eerste punten. Vorig seizoen werd 2x met zware cijfers verloren tegen deze ploeg, dus zou het niet simpel zijn om daar iets mee te pakken. Maar een nieuw jaar betekent ook een aantal nieuwe spelers en wie weet konden we de thuisploeg verrassen. Zwevezele had hun eerste match wel overtuigend gewonnen op het veld van Mons,  dit met duidelijke 0-6 cijfers.

Wedstrijd.

Zwevezele begon het best, en greep Merkem direct bij de keel. De eerste 5 minuten was proberen geen tegengoal te slikken, en dat lukte goed. Na zes min kwam Merkem voor het eerst dreigen met een goeie opening op Lies. Die trapt iets te overhaast voorlangs. Een minuut later een ongelukkige uittrap van de thuiskeeper in de voeten van Bieke. Bieke was blijkbaar ook te verrast en schoot de bal een paar meter naast. Geen nood echter, in de 18 e min werd de thuiskeeper bij een terugspeelbal onder druk gezet. Opnieuw trapt ze de bal in de voeten van Bieke, en dit keer laat Bieke de kans niet liggen en staan we verdiend op voorsprong : 0-1. Zwevezele krijgt dan ook een grote kans (de enige grote in de eerste helft) , als Delphine zich lichtjes verslikt in een flankvoorzet. Maar de thuisspits is ook te verrast en trapt de wenkende gelijkmaker gelukkig naast. Nog voor het half uur steekt Charlotte een prachtige bal in de loop van Bieke, die van halfweg het veld alleen op doel mag afgaan. Ze omspeelt de keeper en legt de bal voor de 2e maal in het mandje : 0-2! Merkem blijft in deze eerste helft de meeste duels winnen , en kan ook nog enkele keren dreigen, maar de stand blijft ongewijzigd in 0-2 en met die stand mogen ze gaan rusten en proberen te recupereren voor nog eens 45 min afzien onder een loden zonnetje. Door de extreme hitte was er wel telkens een drankpauze voorzien halfweg iedere speelhelft. Na de rust gooit Zwevezele onmiddellijk twee verse krachten in de strijd.  Dat resulteert in een blitzstart van de thuisploeg en al snel de ‘gevreesde ‘ aansluitingstreffer, amper 3 min na de rust. Merkem laat zich echter niet van de wijs brengen, en slaagt er al snel in het evenwicht te herstellen. Meer nog, ze dreigen vrij snel als Bieke een bal aflegt voor de aanlopende Lies, die haar schot niet kan kadreren en de bal enkele meters ziet naast gaan. Uitgesteld is niet verloren, en enkele minuten later staat het toch 1-3. Een schot van Merkem verandert via enkele spelers van richting en valt dan pardoes voor de voeten van de totaal vrijstaande Lies. Deze legt de bal simpel in het hoekje binnen en opnieuw hebben we twee goals bonus. Zwevezele blijkt zich niet te willen neerleggen en gooit op het uur al hun derde wissel in de strijd, en gaat van dan af man-op-man (lees hier: vrouw-op-vrouw) spelen.  Zwevezele probeert weer druk te zetten maar grote kansen levert dit niet op. En dan plots, bijna uit het niets valt dan toch de 2-3. Onze verdedigers worden vlak buiten de grote rechthoek 1 voor 1 op het verkeerde been gezet, en met een strak schot valt dan voor de tweede maal de aansluitingstreffer. Maar ook nu toont onze jonge ploeg veerkracht en binnen de vijf minuten hebben ze weer een bonus van twee goals. Deze keer wordt Charlotte bediend op de rechterflank. Zij en Bieke staan in een 2 tegen 1 situatie en buiten dat goed uit. Charlotte geeft de bal perfect in de loop van Bieke, die simpel de 2-4 binnentrapt. Kort na de 2-4 wordt ook Lies nog eens door de buitenspel geloodst. De keeper komt uit en Lies steekt de bal over de keeper maar ook nipt over de deklat. Ook Zwevezele dreigt nog eens met een harde loeier uit de tweede lijn, maar Kimberly zweeft de bal stijlrijk uit haar doel. Zwevezele krijgt dan in het slotkwartier een hele reeks corners na mekaar (ik denk wel een stuk of 8) maar alleen bij de laatste was het even heel warm. Maar Kimberly doet achterovervallend  een sublieme redding en duwt de bal nog in corner. De match kabbelt naar het einde, en bij veel spelers is de tank nu echt wel leeg, na deze slopende wedstrijd in de toch wel extreme hitte. Bieke is er nog eens dicht bij als ze in de slotminuut de bal voor de keeper kan onderscheppen . Ze probeert nog haar 4e van de dag te maken vanuit een scherpe hoek, maar de bal gaat over. Het blijft bij 2-4, een uiteindelijk dik verdiende overwinning voor onze Famkes.

Conclusie.

Het was, vooral in de tweede helft,  een echte cupmatch.  Zwevezele gooide toen alles in de aanval om te proberen een 0-2 ruststand om te buigen, maar stuitte hierbij telkens op de weerbaarheid van onze Merkemse ploeg. Merkem slaagde er telkens in om kort na de aansluitingstreffer opnieuw zelf te scoren en zo de moed bij de thuisploeg te ontnemen.  Een dik verdiende overwinning na een sterke collectieve prestatie, en meteen is de spreekwoordelijke 0 van het bord.

Ploeg :  Kimberly Dedeyster – Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten, Marlies Heughebaert – Daphné Dehollander, Charlotte Vandevyvere (77’ Sofie Verdonck), Laura Delheye- Lisa David (89’ Tamara Fossaert), Bieke Deman, Lies Vuylsteke ( 75’ Annelies Verstraete)

Doelpunten :

Eerste helft : 0-1 en 0-2 Bieke Deman

Tweede helft : 1-3 Lies Vuylsteke en 2-4 Bieke Deman

Trainer :  Joost Decadt

Ploegafgevaardigde:  Dirk Dehollander
Verslag : Dirk Dehollander
 
 

01/09/2012 Derde nationale dames  DV FAMKES MERKEM – ZULTE WAREGEM C 2-5 

Inleiding:. Eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, en het is weer wat tasten in het onbekende. De sterktes van de verschillende ploegen zijn nog niet gekend, maar met Zulte Waregem C mochten we wel een stevige tegenstander verwachten. Met 3 ploegen in nationale reeksen beteken je wel iets en dus zouden we best ons beste beentje voorzetten.

Eerste helft:. Merkem begint niet slecht aan de wedstrijd, en probeert in het begin van de match mee te voetballen. De eerste kans is zelfs voor Merkem wanneer Eva goed diep gestuurd wordt. De keeper is net op tijd bij de bal, maar die belandt weer voor de voeten van Eva, die de keeper in de korte hoek tracht te verschalken, maar deze laat zich niet verrassen en kan de bal rustig klemmen. Een minuut later steekt Zulte Waregem een eerste keer de neus aan het venster, en het is meteen prijs : 0-1. Vijf minuten later krijgen de bezoekers een vrije trap op een interessante plaats recht voor doel. Gelukkig voor Merkem wordt de bal recht in de muur getrapt. Hier zat wel meer in. We moeten wel wachten tot ongeveer het half uur vooraleer de thuisploeg nog eens kan dreigen. Bij een corner van Laura, neemt Sofie de bal in één tijd op de slof. De bal zoeft echter over. Bij de derde corner voor Merkem, even voorbij het half uur, is het wel prijs. Opnieuw een goeie corner van Laura, en die wordt ongelukkig door een bezoekende speelster in de winkelhaak verlengd : 1-1. En het wordt voor de bezoekers nog erger. Kort voor de rust zet Charlotte druk op de keeper. Deze wil de bal ontzetten en trapt tegen één van haar verdedigsters. De bal hobbelt traag in hun eigen doel en zo komt Merkem zowaar op voorsprong zonder ook maar zelf te scoren : 2-1. Met die stand gaan we ook de rust in. Bij de rust wordt Eva vervangen, en komt Marlies op het veld.

 

Tweede helft: Bij Zulte zijn ze niet van plan om het bij die achterstand te laten, en meteen trekken ze volop de kaart van de aanval. In een eerste tien dolle minuten krijgen ze zeker een drietal mogelijkheden maar mindere afwerking of keeper Kimberly redden vooralsnog de meubels. In de 12e min krijgen de bezoekers dan een lichte strafschop. Daphné wil de bal ontzetten van achter de speler en raakt hierbij zuiver de bal, maar tikt hierbij ook lichtjes de speler die gretig neergaat. De penalty wordt feilloos omgezet en de bordjes staan in evenwicht. Niet voor lang echter, want bij een vlijmscherpe aanval wordt het enkele minuten later 2-3. Zulte Waregem speelt nu heel goed de bal rond en voor onze meisjes wordt het bijzonder lastig om nog terug te slaan. Twintig minuten voor tijd valt dan de doodsteek voor Merkem met een vierde tegengoal. Tussenin heeft Lies nog een sterke actie ondernomen, maar alleen in de spits was niet gemakkelijk om echt gevaarlijk te zijn. Uiteindelijk valt dan nog een vijfde bezoekende treffer, die de eindscore op 2-5 brengt.

 

Commentaar:. De eerste helft waren onze meisjes niet slecht bezig. We voetbalden meer op de helft van Zulte en kwamen met 2 owngoals zelfs op voorsprong. Na de rust stak Zulte Waregem een serieus tandje bij en moesten we in hen onze meerdere erkennen.

 

Trainer(s): Bernard Wybaillie

 


Afgevaardigde: Dirk Dehollander

Thuisploeg:  Dedeyster Kimberly – Delphine Lins, Joyce Blomme, Hanne Nuytten (70’ Tamara Fossaert), Sofie Verdonck- Annelies Verstraete (73’ Laura Vandenberghe), Charlotte Vandevyvere, Daphné Dehollander, Laura Delheye- Lies Vuylsteke, Eva Mostrey (45 ‘ Marlies Heughebaert)

Niet gespeeld : Charlene Winne (reservekeeper)

 

Strafschoppen:

Kaarten: Geel:

Rood: Verslag: Dirk Dehollander