wedstrijdverslagen 2e provinciaal

 

15/09/2013 : Staden C DV Famkes Merkem C : 2 5

Vooraf.

Onze C-ploeg sloot de eerste twee matchen winnend af, terwijl tegenstander Staden C het nog puntenloos moest doen. Voor deze derby moest Merkem beroep doen op maar liefst 5 jeugdspelers. Ook Daphné Dehollander en Lisa Coppein doen mee om de kern aan te vullen.

Wedstrijd.

Er stond redelijk wat wind zondagmiddag op de lengte van het veld. Merkem begint de eerste helft tegen wind. Onze meisjes spelen geen denderend voetbal in de beginfase en Staden heeft dan ook geen moeite om stand te houden. Weinig of geen kans, langs beide zijden, al is Staden in die fase wel iets gevaarlijker. Op de 20e min komen ze ook op voorsprong, wanneer een bal blijft hangen na onvoldoende verdedigen, en de bal in de linkerhoek wordt binnengeknald. Merkem probeert er iets aan te doen, en krijgt wat hulp van de thuiskeeper. Lisa Coppein mag een vrije trap nemen op links en verstuurt een hoge lange bal richting doel. De keeper gaat compleet de mist in en laat de bal uit haar handen rollen. De bal komt bij de volledig vrijstaande Kelly die de gelijkmaker binnenlegt : 1-1. Merkem dreigt dan nog twee keer via Phaedra die op doel mag gaan maar voorlangs trapt, en een poging van Jolien vanop links wordt door de keeper in corner verwerkt. Het is echter Staden dat seconden voor de rust alsnog de leiding neemt. Daphné wil een steek oprapen, verovert eerst de bal, maar verliest hem dan weer en dit wordt afgestraft. Hun spits trapt de bal naast Patricia in doel.

Aan de rust komt Chloe Decadt dan Chloe Dalle vervangen. En nu mogen we met de wind mee spelen en dat werkt al snel zijn vruchten af. In vijf dolle minuten zet Merkem een scheve situatie om in een comfortabele situatie. Eerst wordt een corner van Chloe door Kelly letterlijk in doel gelopen en staan de bordjes opnieuw gelijk. Twee minuten later mag Lisa Coppein een vrije trap nemen op een 25 m van doel. Ze krult de bal overheerlijk in de rechterwinkelhaak : 2-3. Weer drie minuten later een goeie actie over de rechterflank. Kelly is door en is niet egoistisch en legt de bal panklaar voor de aanlopende Lisa die haar tweede van de middag in doel trapt: 2-4. Of hoe na tien minuten een scheve situatie helemaal rechtgezet werd. Merkem is nu helemaal baas, en Staden geraakt nog moeilijk aan de overkant. Er vallen nog tal van kansen die geen goal opleveren, met o.a. een knal van Kelly net over, twee pogingen van Phaedra , één keer naast en één keer knap door de keeper in hoekschop gered en ook een knal van Chloe zoeft maar net over. Uiteindelijk is het Kelly die met haar derde van de middag de eindscore zal vastleggen. Ze krijgt hierbij een zuivere assist van Phaedra en pakt de keeper tegenvoets. De bal hobbelt tergend traag in de hoek binnen en zo bereiken we de eindstand van 2-5.

Conclusie.

Merkem had t niet onder de markt in de eerste helft, mede doordat het zelf niet goed speelde en weinig duelkracht vertoonde, en mede ook door het windnadeel. In een veel betere tweede helft werd alles in vijf dolle minuten rechtgezet, wat ook voor de tegenstander een zware tik betekende. Zo behoudt onze provinciale ploeg het maximum van de punten na drie speeldagen.

Ploeg : Patricia Vanderbrigghe Lore Leeman, Tamara Fossaert , Daphné Dehollander, Lien Leeman- Karen Dockx, Chloe Dalle (45' Chloe Decadt), Lisa Coppein, Jolien Lins, Kelly Phlypo, Phaedra Bulcke.

Doelpunten :

Eerste helft : 1-1 Kelly Phlypo

Tweede helft : 2-2 Kelly Phlypo; 2-3 en 2-4 Lisa Coppein; 2-5 Kelly Phlypo

Trainer : Joost Decadt

Ploegafgevaardigde : Charlene Winne

Verslag : Dirk Dehollander

 

Popcom Cup eerste ronde terugmatch

VC Ichtegem DV Famkes Merkem : 1 6

Vooraf.

Na de heenmatch gewonnen te hebben met 6-2, moest er een week later nog een terugmatch op Ichtegem gespeeld worden. Onze Famkes waren slechts met 11 spelers, en dus zou iedereen het beste van zichzelf moeten geven voor de volle 90 minuten.

Wedstrijd.

Net als de heenmatch kan de match niet beter beginnen met een nog vroegere goal dan een week geleden. Na amper twee min opent Lisa David knap naar Nestorien, die een center aflevert. De keeper verkijkt zich half op de bal, en Debbie scoort heel simpel haar eerste van de avond. Maar na vijf min moet Joyce met een blessure naar de kant, en moeten onze meisjes de rest van de match met zijn tienen afhaspelen. Daphné neem de plaats van Joyce centraal achteraan naast Hanne in. Na 12 min krijgt Debbie een nieuwe kans maar dit keer redt de keeper knap en maakt haar foutje bij het eerste doelpunt goed. Echter , twee minuten later mag Hanne een vrije trap nemen. Opnieuw verkijkt de keeper zich half en opnieuw Debbie maakt er simpel gebruik van : 0-2. Iets na het kwartier is Debbie dan alleen door, en plaatst ze de bal. De keeper kan er slechts met de vingertoppen aan, en de bal verdwijnt toch in de rechterbovenhoek. Op het kwartier glipt Debbie weer door de buitenspel na knappe doorsteek van Tamara , en dit keer wandelt ze rond de keeper en legt haar vierde van de avond in het mandje. Tien min voor rust krijgt Ichtegem ook een reuzekans. Slecht terugkoppen door onze verdediging zet hun spits alleen op weg richting Charlene, maar deze laatste houdt het hoofd koel en redt de poging van de thuisspeler. In de laatste vijf minuten voor rust dikt Debbie haar totaal nog aan met twee extra doelpunten. Eerst omzeilt ze knap de buitenspel en alleen voor de keeper mist ze niet. Daarna ontfutselt ze zelf de bal en gaat alleen op doel om de ruststand van 0-6 met haar zesde treffer vast te leggen.

Na de rust valt al snel de eerredder voor Ichtegem. Na een mooi inzenden vanop links, kan de bal heel simpel aan de tweede paal worden binnengetikt. Kort daarna wordt Tamara eens vrijgezet door Debbie, maar ze besluit van veel te ver en veel te overhaast naast. Rond het kwartier na de rust moet Debbie dan met een felle kramp eventjes naar de kant, en gezien ze niet kan vervangen worden , spelen onze meisjes dan maar met negen verder. Na kwartiertje bekomen van de kramp , kan Debbie opnieuw verder. In t laatste kwartier krijgen we nog enkele kansen, via onder andere pogingen van Lisa David, Tamara en Debbie, maar mindere afwerking of de keeper voorkomen nog meer goals.

Conclusie.

Ook in de terugmatch was Merkem een maatje te groot. Aan de rust was alweer een veilige stand op het bord gevoetbald. Ook met tien tegen elf (en eventjes met negen tegen elf) kwam onze ploeg nooit in de problemen. Na twee vlotte zeges mogen ze in de tweede ronde tegen Zulte Waregem D aan de bak.

Ploeg : Charlene Winne- Lien Leeman, Hanne Nuytten, Joyce Blomme, Lore Leeman- Daphné Dehollander, Delphine Caron, Lisa David Tamara Fossaert, Debbie Decoene, Nestorien Perneel.

Doelpunten :

Eerste helft : 0-1, 0-2, 0-3, 0-4, 0-5 en 0-6 Debbie Decoene

Trainer : Bernard Wybaillie

Ploegafgevaardigde : Yves Decoene

Verslag : Dirk Dehollander


 

Popcom Cup 2013 / 2013 Heenmatch eerste ronde

DV Famkes Merkem C VC Ichtegem : 6 2

Vooraf.

Gezien Famkes Merkem dit jaar ook met een derde ploeg start in 2e provinciale , doen ze ook mee aan deze Popcom Cup onder de vorm van een kampioenschap. In de eerste ronde moesten ze in een dubbele confrontatie Ichtegem partij geven. Deze ploeg speelde vorig seizoen middenmoot in tweede provinciale, maar door de vele nieuwe ploegen in 2e moesten ze mee doorschuiven naar eerste provinciale.

Wedstrijd.

De wedstrijd kon niet beter beginnen want al na 5 minuten kan Merkem de score openen via Nestorien, dit op aangeven van Kelly. Vijf minuten later knalt Kelly recht op de keeper, en nog eens vijf minuten later is Charlene maar net te laat om binnen te duwen, na een vlotte aanval over Daphné en Lien Alleman die uiteindelijk de center gaf. Geen nood, een minuut later kan diezelfde Lien Alleman een knappe pass van Femke wel afronden en staat het al 2-0. Nog een minuut later zet Kelly goed druk op verdediger en keeper en kan net een voetje tegen de bal zetten. Daardoor heeft Delphine Caron de bal maar in het lege doel te trappen en staat het na 16 min al 3-0. Dan valt het eventjes stil wat doelpunten betreft , maar is er wel nog twee maal dreiging via een schot van Charlene in de korte hoek, en Kelly die net te laat komt op een inzenden van Lien Alleman. Toch valt er voor de rust nog een vierde goal. Charlene, verovert de bal bij de grote rechthoek, lift hem over haar verdediger en knalt de bal dan droog in de verste winkelhaak. Een prachtig doelpunt ! Op t laatste van de eerste helft stuwt bijna gans de ploeg naar voor, inclusief enkele verdedigers en op slag van rust slikken ze dan ook een tegengoal. We gaan met 4-1 de rust in.

De tweede helft was van een veel slechter niveau dan de eerste helft. Was het de ruime ruststand, maar in ieder geval zal er niet veel goed voetbal meer in ons spel. Ichtegem kon nu ook paar keer opzetten en voor wat dreiging zorgen. Ook Joyce , aan de rust Charlene komen vervangen, mocht eens op doel gaan maar besloot op de keeper. Op de 20e minuut werd het zowaar 4-2 na uitermate slecht verdedigen en is het uiteindelijk Tamara die bij een ultieme poging om de bal nog te ontzetten ongelukkig in eigen doel schiet. Maar blijkbaar was dit het sein om terug wat beter te gaan spelen. En dat resulteert tien min voor tijd in twee goals in evenveel minuten. Eerst stuurt Delphine Caron Joyce knap het straatje in en deze keer laat ze de kans niet liggen en trapt de 5-2 binnen. Een minuut later is het de beurt aan Kelly om alleen op doel te gaan, en ook zij besluit knap tussen keeper en paal en wordt zo de eindstand op 6-2 bepaald.

Conclusie.

Een vlotte en gemakkelijke zege, waarbij vooral voor de rust het betere spel te zien was. In de tweede helft lieten onze Famkes zich wat in slaap wiegen , om dan uiteindelijk weer beter te eindigen en een ruime zege in deze heenmatch te boeken.

Ploeg : Patricia Vanderbrigghe Lien Leeman, Tamara Fossaert, Femke Swaenepoel, Lore Leeman Daphné Dehollander, Delphine Caron, Perneel Nestorien Charlene Winne (45 Joyce Blomme), Kelly Phlypo, Lien Alleman (65 Hanne Nuytten).

Doelpunten :

Eerste helft : 1-0 Nestorien; 2-0 Lien Alleman; 3-0 Delphine Caron; 4-0 Charlene Winne

Tweede helft : 5-2 Joyce Blomme; 6-2 Kelly Phlypo

Trainer : Bernard Wybaillie

Verslag : Dirk Dehollander